CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 d’abril del 2015

El canvi de nom al carrer Pau del Protectorat no desperta gaire entusiasme entre el veïnat qui reclama altres prioritats

Els veïns van plasmar que les prioritats del carrer Pau del
 Protectorat són altres. Foto: Blog Barri del Port

Aquest dijous a la tarda a tenir lloc a l'A.V.V del Port  la Xerrada Informativa de proposta de canvi de nom al carrer Pau del Protectorat per part de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, sense aixecar gaire entusiasme ni suport per part del veïnat que considera que hi ha altres prioritats com l'asfaltat o mitigar els problemes ocasionats per l'oci nocturn.

El carrer Pau del Protectorat del Barri del Port podria canviar el seu nom pel de Josep Maria Yago i Suau. Aquesta és almenys la proposta per part de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau que ha engegat una campanya i recollida de signatures amb la voluntat de canviar una nomenclatura provinent d'un règim dictatorial com la del General Primo de Rivera.

La convocatòria va comptar amb gairebé una vintena d'assistents, entre els
quals pocs veïns eren del carrer en qüestió. Foto: Blog Barri del Port

En aquest sentit i amb aquest objectiu, membres de la Coordinadora es van reunir fa dos mesos amb la Junta de l'A.V.V del Port i novament aquest dijous amb el veïnat mitjançant una xerrada informativa a la qual estaven convocats totes els veïns i veïnes del barri, i sobretot dirigit als que hi viuen en el carrer en qüestió.

L'historiador Lluís Balart es va encarregar de contextualitzar i explicar l'origen del nom. Va ser l'any 1927 quan els ajuntaments van ser obligats a instaurar el nom de 'Paz del Protectorado' a algun dels seus carrers. L'entitat no considera adequat seguir mantenint una referència militarista com aquesta a la ciutat i veu més adient dedicar-lo a Josep Maria Yago i Suau, promotor de nombroses iniciatives a favor de la pau, l'antimilitarisme i la defensa dels drets humans.

El canvi de nom no és prioritat per als veïns d'aquest carrer

El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, comenta que respecte a la proposta, el veïnat no es mostra gaire favorable al canvi de nom d'un militar per la d'un polític i que hi ha altres mancances i prioritats en aquell carrer com millorar l'asfalt i mitigar els problemes ocasionats per l'oci nocturn, com també han manifestat a les xarxes socials.

A l'esquerra l'historiador Lluís Balart i a la dreta Toni Álvarez, membre
de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau. Foto: Blog Barri del Port
La reunió tan sols va comptar amb una vintena d'assistents, entre ells contats veïns del carrer en qüestió qui en el mateix sentit opinaven que el canvi de nom no és la prioritat. És el cas de Joan Frede qui considera que comportaria molts entrebancs administratius i que hi ha altres problemes que afecten més directament als veïns.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau considera que és l'A.V.V qui ha de mirar per defensar els interessos dels veïns i els reclams i problemes que tenen sobre aquest carrer i que és un tema a banda respecte a la seva proposta. Per la seva part seguiran amb la campanya informativa i recollida de signatures per tractar d'aconseguir el seu propòsit, que la ''suposada'' Pau del Protectorat deixi de recordar-se a la ciutat de Tarragona.