CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 d’abril del 2015

L'EOI podria recuperar l'última planta de la Chartreuse gràcies a una resolució aprovada pel Parlament

Tercera planta de l'EOI  abans de ser ocupada. Foto: Blog Barri del Port

La nova Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tarragona podria recuperar l'última planta de l'edifici de la Chartreuse. Tot i que els treballs d'adequació per ubicar-hi les oficines del departament d'Economia de la Generalitat ja estan acabats, ara podria ser que es desmuntessin per habilitar l'espai a l'EOI.

El Parlament ha aprovat una proposta de resolució del PP que insta a la Generalitat a que negociï amb l'Ajuntament de Tarragona un emplaçament alternatiu a les dependències del departament d'Economia i Finances, ubicades actualment a la darrera planta de la Chartreuse.

En la proposta dels populars, es reclama al Govern que “habiliti la tercera planta de l’edifici on es troba ubicada l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona amb una sala d’actes, una biblioteca, laboratori d’idi­omes, sala de professors i aquells serveis que siguin necessaris pel correcte desenvolupament del projecte educatiu que ofereix el Centre”.

Roca ha explicat que “l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona es troba ubi­cada a la nova seu de l’antic edifici de la Chartreuse i de recent inauguració després d’un gran procés de re­habilitació d’aquest històric espai de la ciutat”. “Una vegada inaugurada i amb tots els serveis que ofe­reix a l’alumnat, una de les plantes de l’edifici, en con­cret, la tercera, es troba totalment desaprofitada i en desús”, ha lamentat.

Les obres d'adequació per transformar la darrera planta en oficines va tenir un cost de 275.000 euros. Ara, segons el PP, Generalitat i consistori tarragoní hauran de buscar un destí a les oficines d'Economia. Fa uns mesos, des de l'Ajuntament es va oferir el complex de la Tabacalera, però la proposta es va desestimar perquè, segons la Generalitat, els treballs d'adequació costarien uns 2 milions d'euros.

Font: circdetarragona.com