CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’abril del 2015

Culpable d’homicidi imprudent l’acusat de matar un jove al Port Esportiu al 2010

L’acusat, assegut al costat del seu advocat,
 amb el fiscal a fons. Foto ACN

El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat l’acusat de matar un jove en una baralla al Port Esportiu de Tarragona l’agost de 2010. Tot i això, per vuit vots a un del jurat, s’ha considerat provat que l’acusat “no va buscar la mort” de l’altre jove i que la causa de la mort no va ser el cop de puny que li va propinar sinó el posterior impacte contra el terra. 

Davant d’aquest veredicte, fiscalia i acusació particular han sol·licitat quatre anys de presó per homicidi imprudent i, la defensa, un. Cap dels membres del tribunal no ha donat credibilitat a la versió de l’acusat segons la qual hauria actuat en defensa pròpia i hauria fugit al seu país l’endemà dels fets per por a les represàlies.

Segons el veredicte del jurat popular, la matinada del 29 d’agost de 2010 l’acusat, Andrés Felipe Ruiz, juntament amb uns amics i la seva parella, van acudir a la discoteca Séptimo Cielo del Port Esportiu de Tarragona. Allà, va discutir amb la noia i Damian Octavio L., de 28 anys, que posteriorment esdevindria la víctima dels fets, va intentar calmar els ànims pel fet que la jove era la germana d’un amic seu.

Poc després, quan la víctima es trobava a l’entorn del Port Esportiu, va rebre una agressió per part d’un menor que era amic de l’acusat. Després d’aquesta discussió, l’acusat va propinar un cop de puny al cap a la víctima, que el va fer caure a terra d’esquenes i, un cop era a terra, Ruiz va cridar que “qui vol provar la mà d’un home” i va dir-li a la víctima, picant-li a la cara, “tant de bo et moris”.