CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 d’abril del 2015

Carles Castillo lamenta deixar l'Ajuntament sense que les càmeres de vigilància de la Part Baixa siguin una realitat

Les càmares no acaben d'arribar mai
La promesa del 2007 encara no s'ha materialitzat vuit anys després i el veïnat del Barri del Port ja considera la instal·lació de les càmeres de videovigilància a la zona com una demanda que no arriba mai.

"M'agradaria que no fos així perquè és un compromís de llarg termini, però lamentablement, les càmeres encara no estan instal·lades". Aquestes han estat les declaracions al Circ de Tarragona per part del Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, qui no seguirà a la llista de cara a les properes eleccions de l'Ajuntament. "És difícil que arribem, serà una espina clavada perquè és un dels compromisos forts que teníem amb la Part Baixa i no hem complert. Hi ha hagut problemes amb el projecte tècnic informàtic, però tot està preparat...", ha confessat i afegit el regidor al digital.

Segons havia pogut saber el Blog del Barri del Port, el president de l'Associació de Veïns del Port, José Ruiz, s'havia reunit fa un parell de setmanes personalment amb l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i aquest li va comunicar que la Generalitat encara no ha efectuat el permís al consistori. En aquest sentit, Ruiz s'ha interessat i està pendent de poder parlar personalment també amb el delegat el Govern a Tarragona, Quim Nin, sobre aquest tema.

L'Ajuntament, per la seva banda, assegura que tot segueix endavant i que encara s'està redactant el plec de clàusules per treure a concurs la seva instal·lació. El projecte aprovat per part de la Comissió de Videovigilància del TSJC preveu que els aparells es distribueixin en 15 vies pròximes a la zona portuària: tres al carrer Apodaca; dues a carrers Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió i Plaça dels Carros; i una als carrers Reial, Anselm Clavé, Comerç, Plaça de la Pedrera, Barcelona, ​​Arquitecte Rovira i a les escales del Palau Firal i de Congressos. Les càmeres se situaran tant en fanals com en façanes d'edificis, i la seva altura oscil·larà entre els 3 i els 6,5 metres.