CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de juny del 2018

El plenari debatrà aquest divendres la moció a favor d'actuar d'urgència al Barri del Port

El plenari debatrà la moció en favor del Barri del Port aquest divendres

Aquest divendres el plenari de l'Ajuntament de Tarragona debatrà una moció presentada conjuntament pels grups municipals de la CUP, PDeCAT, C's i ERC reclamant diverses mesures, tant a curt com a llarg termini, per millorar i revitalitzar el Barri del Port de Tarragona.

Tal com ja va avançar aquest blog després de la reunió que els mencionats partits van tenir amb els veïns del Barri del Port per escoltar i recollir els seus reclams (veure), l'oposició del govern municipal s'uneix per donar veu a l'Associació de Veïns del Barri del Port amb qui han consensuat la moció.

D'aquesta manera es vol defensar #PerUnBarriDigne i la preocupant situació en què es troba la Part Baixa de la ciutat, actualment degradada, amb l'objectiu de posar en marxa mesures urgents relacionades sobretot amb la millora de l'espai públic tant en neteja, solars abandonats, edificis i pisos deteriorats i ocupats, i voreres estretes i en mal estat.

D'altra banda, elaborar un pla integral per tal de resoldre nombroses deficiències i problemàtiques en matèria de seguretat davant l'allau d'incivisme, vandalisme i actes delictius; mobilitat pel que fa a connexions bus i aparcament; i comerç cada cop més inexistent, entre altres. Del mateix mode la manca d'equipaments necessaris com un centre cívic, llar d'infants i llar de jubilats, principalment.

Sense esperances


L'A.V.V del Port veu amb bons ulls que la moció arribi al plenari amb el suport de la majoria de partits i confia en què quedi aprovada. Tot i així no mostra confiança en què les actuacions prosperin més enllà d'un "insuficient rentant de cara habitual quan el barri fa soroll", ja que els problemes del barri "van més enllà i cal actuar decididament amb una bona aposta econòmica".

D'altra banda l'entitat coneix com antecedent una moció similar en favor del Serrallo que després d'aprovar-se tampoc va anar enlloc, indica el PDeCAT, com tampoc la implantació dels agents cívics o la policia de barri, que el veïnat havia vist amb bons ulls com a necessari.