CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de juny del 2018

El deteriorament de la placa dels Herois de 1811 a la Plaça dels Infants

placa dels Herois de 1811 a la Plaça dels Infants
Estat actual de la placa dels Herois de 1811 a la Plaça dels Infants

El deteriorament de la placa dels Herois de 1811 de la Plaça dels Infants segueix sent una realitat a dia d'avui. 

Tarragona ha commemorat un any més aquest dijous 28 de juny els Herois de la Guerra del Francés amb recreacions i honors a l'Estàtua dels Herois de 1811 de la Rambla, coneguda com Estàtua dels Despullats. Mentrestant, la placa que hi tenen dedicada al Barri del Port segueix malmesa pels excrements dels coloms i la pintura de la paret de la portalada De Muller, on està col·locada, per la pluja i el pas del temps.

Ja al 2015 la Reial Societat Arqueològica de Tarragona denunciava aquest fet que perdura a dia d'avui, 3 anys més tard.

Placa als Herois a la Plaza de los artilleros del sitio


Aquesta placa es va recuperar en aquest indret que van voler rebatejar com 'Plaza de los artilleros del sitio' i on es va col·locar al 1911, en el compliment del centenari del setge.

Entre les paraules de l'alcalde del moment: "Escasos en número pero sobrados de valor y pericia, los Artilleros que guarnecían esta Plaza durante el Sitio de 1811, supieron a costa de todo género de sacrificios, tener a raya al ejercito enemigo, acostumbrado a luchar con los ejércitos más aguerridos y a pasear triunfante sus banderas por todo el continente europeo. En los fuertes de Francolí y Orleans, situados precisamente en las inmediaciones de esta plaza, llamada de los Infantes y ahora “De los Artilleros del Sitio”, escribieron con su sangre dos hermosas páginas en el libro de su brillante historia (...)"

En aquest sentit, es contraposa els honors i records als Herois de 1811 i la poca cura per aquesta placa que en fa referència.