CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de maig del 2020

El Port de Tarragona adopta mesures per garantir la distància social per al passeig i la pràctica esportiva

Moll de Costa. Foto: Blog Barri del Port

A partir del pròxim dissabte s’adoptaran mesures addicionals a les ja establertes durant el cap de setmana passat, un cop es va permetre la pràctica de l’esport en els espais portuaris oberts al públic, especialment, durant en els horaris de pràctica esportiva.

La nova mobilitat al Passeig marítim

Al passeig Marítim, des de la rotonda Mestre Benaiges fins a la rotonda del Club Nàutic, el trànsit de vehicles romandrà restringit en horari de pràctica esportiva. La mobilitat també canviarà en aquesta franja horària de la següent manera; els vianants que circulin en sentit Fortí de la Reina hauran d’emprar la vorera del costat mar; mentre que els vianants que circulin direcció el Port de Tarragona ho faran pel carril bici.

Les bicicletes i els patinadors utilitzaran la calçada per la seva pràctica, en ambdós sentits. Canvis també en la Passarel·la del Port, Moll de Costa i el Serrallo La mobilitat a la Passarel·la del Port, en horari de pràctica esportiva, serà d’un únic sentit i en aquest cas només de baixada. Per tant, de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, només es podrà fer servir la passarel·la per baixar. Al Moll de Costa, caldrà que la gent utilitzi la part propera al mar per circular sentit el Port de Tarragona i la part interior per fer-ho direcció al Serrallo.

Pel que fa a la mobilitat al barri del Serrallo, es tancarà al trànsit del carrer Trafalgar i se senyalitzarà els dos sentits de la marxa separats per evitar encreuaments, tant en horari esportiu com en els altres horaris. El costat mar per circular en sentit Port, i la part interior per circular en sentit riu Francolí.

Els passos per vianants pel Pont de la Petxina quedaran restringits en un sol sentit per evitar encreuaments. Per accedir al Port, es farà pel costat Serrallo, i per accedir a la ciutat, pel costat del refugi del Moll de Costa.

Escullera

L’escullera romandrà oberta només durant l’horari de pràctica esportiva i només fins al Far de la Banya. Les persones que vulguin fer servir aquest espai durant l’horari activitat física, hauran de circular de la següent manera. En sentit del Far de la banya, els ciclistes i patinadors hauran d’emprar el carril de color vermell (carril bici) i les persones que es desplacin a peu o corrent, hauran de fer servir la calçada (carril fosc) mantenint-se al costat dret en el sentit de la marxa.

Per tornar del Far de la Banya, en sentit Port Esportiu, les persones que vagin caminant o corrent, hauran de fer servir la calçada (carril fosc) mantenint-se al costat dret en el sentit de la marxa. I els ciclistes i patinadors, hauran de fer servir el carril verd (costat de mar).

Des del Port de Tarragona s’insta a tots els ciutadans i ciutadanes a mantenir la màxima separació entre persones que no siguin del nucli familiar.