CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de maig del 2020

Un estudi indica que els recents episodis d'olors provenen del mar


Un informe realitzat per Eurecat Centre Tecnològic i que s'ha emès aquest migdia indica que els recents episodis d'olors estranys o de gas, com el d'avui mateix, sobretot detectat a la Part Baixa i la zona del Port prové precisament del mar.

Una de les principals hipòtesis amb la qual es treballa és que un vaixell podria haver buidat i netejat el seu dipòsit de manera irregular. No obstant, el mateix Port de Tarragona assegura que cada vegada que hi ha hagut un episodi com el d'avui, s'ha activat el protocol de seguretat i s'han dut a terme rondes de comprovació i verificació, i en cap cas han detectat que la seva zona sigui la font d'on prové l'olor. Tot i així demà seguiran i reforçaran les comprovacions.

Aquest dimarts el 112 ha rebut un total de 35 trucades informant de males olors en la zona de Tarragona. Era el segon episodi greu en menys d'una setmana després que el passat divendres se'n rebessin 70 trucades. 

Aquest matí de dimarts, l'Ajuntament de Tarragona s'ha posat en contacte amb la patronal de la indústria química AEQT, amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat), amb la Autoritat Portuària, i amb Ematsa per esbrinar d'on podia provenir l'olor, sense que cap d'ells indentifiqués cap incidència o origen.

Finalment, aquest migdia, l'organisme Eurecat Centre Tecnològic ha emès un informe que relata que l'origen de les males olors prové dels corrents de la mar.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona demanarà a Protecció Civil i Capitania Marítima que investigui si l’episodi de males olors dels darrers dies pot venir d’una embarcació. Així ho ha manifestat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la compareixença a la Comissió de Seguretat de la Petroquímica del Parlament de Catalunya.