CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 de maig del 2020

L'Ajuntament projecta convetir el carrer Orosi en via de plataforma única al Barri del Port

Les voreres del carrer Orosi són minúscules. Foto: Blog Barri del Port

L'Ajuntament de Tarragona s'ha reunit recentment amb l'Associació de Veïns del Port de Tarragona de forma telemàtica per informar i donar a conèixer les línies d'actuació que té projectades envers el Barri del Port.

La reunió liderada pel conseller d'Urbanisme i Espai Públic, Xavier Puig, i a la que també hi van estar presents representants comercials i la Xarxa de la Marina va donar a conèixer que es treballarà per tirar endavant el reclamat Pla Integral de la Part Baixa per tal que el Barri del Port sigui reformat completament com en el seu dia es va fer amb la Part Alta. 

Tot i que per aquest caldrà esperar, el consistori ha avançat que la primera actuació prevista per l'any vinent reconvertirà el carrer Orosi en via de plataforma única, de preferència per als vianants i amb circulació limitada i de baixa velocitat per als vehicles.



D'aquesta  manera el carrer que uneix l'Estació de Tren amb el carrer Apodaca oferirà un mateix nivell entre vorera i calçada delimitat per pilons i altres elements de mobiliari urbà com poden ser bancs o torretes, a banda del tram d'arbrat que serà renovat, amb una consulta veïnal prèvia. Tanmateix el consistori no descarta i també planteja la possibilitat que altres carrers adjacents com Pau del Protectorat o General Contreras, amb voreres molt estretes i malmeses, també presentin plataforma única en la seva connexió amb el Palau de Congressos. En aquest sentit, els carrers de plataforma única perdran l'estacionament, i el consistori preveu augmentar els aparcaments dissuasius de la ciutat amb connexions bus.


Per altra banda, els principals carrers del barri com són carrer Apodaca, carrer Reial i Plaça dels Carros estan integrats al projecte Illa Corsini per al qual també es treballarà per fer-ho realitat. Finalment el consistori indica que es seguirà revisant l'enllumenat públic dels diversos carrers per renovar aquell que sigui necessari així com mantenir les previsions en el canvi i millora del clavegueram.