CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de maig del 2020

Les perruqueries del Barri del Port retornen a l'activitat

Laura, de Perruqueria Elektra
Estilistes i una clienta. Foto: cedida
La fase de desescalada per l'emergència sanitària del covid-19 ha permès aquesta setmana que alguns sectors retornin a l'activitat com és el cas de les perruqueries després d'afrontar més d'un mes de tancament sense guanys i amb despeses.

En aquest sentit, perruqueries com Elektra Estilistes del carrer Sant Miquel al Barri del Port, han tornat a pujar la persiana per atendre el gran allau de visites i trucades de clients per sol·licitar el servei. La seva responsable, Laura, explica al Blog del Barri del Port que el seu centre és petit i al treballar sola ja està habituada a atendre a una única persona per tanda.

La perruqueria sí ha hagut d'habituar-se a les noves mesures donant prioritat entre les persones majors de 60 anys en l'horari matinal entre les 9h i les 13h, portar guants i mascareta i fer neteja d'estris i local entre cada client. Aquests, per la seva banda, han de portar la seva pròpia mascareta, s'han de netejar a l'entrar i sortir amb gel hidroalcohòlic i han d'assistir amb puntualitat evitant arribar 5 minuts abans ni després de l'hora acordada. La cita prèvia és obligatòria i no es pot fer cua ni espera conjunta als locals.

El comerç de proximitat greument afectat


La crisi del coronavirus ha afectat i està afectant durament sobretot al petit comerç de proximitat que al barri ja escasseja de per sí i que de ben segur la situació actual sumarà en el nombre de negocis que no podran tornar a pujar la seva persiana. Els bars i restaurants seran els propers en recuperar l'activitat amb un seguit de mesures que per alguns serà inviable.

Pel que fa al veïnat, des del passat cap de setmana s'han recuperat les sortides per poder passejar i fer esport amb horaris i sistema esglaonat, un fet que ha fet recuperar l'ambient i vida d'indrets propers com el Moll de Costa, el Port i el Passeig del Miracle. No obstant és important seguir remarcant la importància de mantenir el confinament i fer les sortides mantenint mesures com els guants, mascareta i la distància social de seguretat, a més de potenciar la higiene personal i evitar tocar-se la cara.