CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de maig del 2020

L'Associació de Veïns del Port demanarà a l'EMT que recuperi la L23 cap a Joan XXIII i que no sigui amb el minibús


L'Associació de Veïns del Barri del Port ha recollit i rebut diverses queixes del veïnat per la falta de connexió actual amb l'Hospital Joan XXIII i per aquest motiu reclamarà a l'EMT una solució.

Abans de l'emergència sanitària del covid19, el barri comptava amb tres línies de les quals actualment només es manté una, la L41 que connecta l'estació amb la zona educacional, encara que els centres educatius estiguin tancats.

En canvi la cobertura del barri que fins a l'hospital s'efectuava amb la L23 de bus està actualment fora de servei junt amb la L21 que connecta entre altres amb la Part Alta.

L'entitat veïnal compren la situació actual, les restriccions i l'excepcionalitat temporal però també recorda les necessitats del veïnat i sobretot la gent gran i assenyala que ara mateix sí es manté activa la L22 que també connecta amb l'hospital però amb el barri veí del Serrallo i de Torres Jordi. En aquest sentit tornarà a recordar una petició antiga per tal que aquesta línia també passi pel barri com antigament la L2 ,o que es reactivi la L23.

No obstant l'associació assenyala que el minibús que l'EMT utilitza per aquesta línia és molt reduït i no pot garantir les distàncies de seguretat òptimes per als veïns i usuaris i que per tant cal habilitar un bus més gran.

Per altra banda l'empresa havia indicat a l'entitat veïnal les intencions d'estrenar una nova L20 per reforçar la cobertura del barri els caps de setmana, que tampoc s'ha arribat a materialitzar.

Les mesures de seguretat també han limitat actualment el pagament que únicament pot efectuar-se amb abonament, i no en metàl·lic, i l'ús de mascareta és obligatori.

La cobertura i trasbordaments de la L41


Actualment el barri compta en actiu amb la L41.

Anada: Estació de Renfe (davant de l'Estació), Plaça dels Carros (on el Restaurant Xinès), Carrer Reial (davant la Plaça dels Infants), Pere Martell 52, Pere Martell 34, Prat de la Riba Plaça Imperial Tàrraco (última parada els dies no lectius), Claret, Marquès de Montoliu, Quatre Garrofers, Educacional N-240, Escola d'Art, Politècnic

Tornada: Politècnic, Compte de Rius, Països Catalans, Joan Molas, Joan Serra, Quatre Garrofers, Marquès de Montoliu, Claret, Pere Martell, Pere Martell 33, Pere Martell 51, Carrer Reial (on la sabateria), Plaça dels Carros (marquesina habitual), Estació de Renfe (davant de l'Estació de Renfe).


Transbordaments de veïns del Barri del Port cap a altres destins:

Agafant el Bus 41 en alguna de les parades del barri: Renfe, Pl. Carros o Reial:

Transbordaments a Prat de la Riba:

1.Per anar a l'Hospital Joan XXIII i al Corte Inglés: Amb el bus 41 baixar a Prat de la Riba i allà agafar el Bus 8 o el 85.

2.Per anar a Sant Salvador: Amb el bus 41 baixar a Prat de la Riba i allà agafar el Bus 5 o el 85.

Transbordaments a la Plaça Imperial Tàrraco:

1. Per anar a Ponent i Les Gavarres: Amb el Bus 41 baixar a la parada de Pl. Imperial Tàrraco situada al final del Carrer Prat de la Riba i allà agafar el Bus 3, el 6, el 7, el 30, o el 54

2. Per anar a Sant Pere i Sant Pau o a l'Hosp, Joan XXIII: Amb els bus 41 baixar a la Plaça Imperial Tàrraco i en la parada situada davant l'antiga Facultat de Lletres agafar el Bus 54

Transbordaments a Pere Martell:

1.Per anar a Sant Pere i Sant Pau amb el Bus 41 baixar a la segona parada de Pere Martell 34 i allà agafar el bus 6 o el 54

2.Per anar al Polígon Francolí o al Complex Educatiu: Amb el bus 41 baixar a la tercera parada de Pere Martell i allà agafar el Bus 42.

Transbordaments per tornar cap al Barri del Port:

Diverses opcions: 

1. Baixar a Pl. Imperial Tàrraco amb el Bus 3 o 54 i anar a agafar bus a Pere Martell

2. Baixar a Pere Martell i agafar bus cap a l'Estació Renfe

-Parant a Pere Martell amb el bus 41 i agafar el Bus 41
-Parant a Pere Martell,33 amb el bus 5, 85, 6 o 54 i agafar el Bus 41
-Parant a Pere Martell,51 amb el bus 8 i agafar el Bus 41