CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de març del 2021

L'Ajuntament neteja el jardí de l'edifici municipal del Carrer Santiyán al Barri del Port

Imatge de l'interior de l'edifici. Foto: 


L'Ajuntament de Tarragona ha netejat les males herves i brossa del solar ubicat a l'interior de l'edifici municipal situat al carrer Santiyán amb façanes també al carrer Pau del Protectorat i carrer General Contreras, al Barri del Port.

El conseller de Patrimoni, Herman Pinedo, així ho ha donat a conèixer amb una piulada a Twitter indicant "Hem netejat el jardí de l'edifici del Carrer Santiyán. Un focus de brutícia menys. El següent pas és apuntalar la part de façana que actualment està tancada i trebellar la neteja interna de l'edifici"

Es tracta del pati de l'antiga caserna de la Policia Armada, just al costat de l'església Sant Nicolau de Bari i que també va acollir una escola. El veïnat proper fa temps que denuncia l'estat d'abandó, el perill que suposa i les molèsties per presència de rates, coloms, paneroles i fins i tot alguns episodis d'ocupament il·legal. L'edifici ha protagonitzat diversos episodis de despreniments de façana i de fet fa mesos que la vorera de la façana del carrer Pau del Protectorat està ocupada amb tanques que amb els pas dels temps s'havien omplert de males herves.

Reclams veïnals per a un ús social

En aquest sentit fa anys que l'AVV del Port reclama donar-li un ús social i veïnal donades les seves dimensions, una demanda a la que s'hi ha sumat recentment també el grup veïnal Xarxa de la Marina, per evitar-ne la seva demolició. En aquesta línia, davant l'anunci del conseller a Twitter, diversos usuaris li han reclamat que s'hi ubiquin places d'aparcament o obrir el pati al gaudi del propi barri i veïnat, entre altres.