CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de març del 2021

Condemnat el lladre multireincident per robatori a vehicles a la Part Baixa

Imatge d'un robatori a vehicle de tants a la Part Baixa


Un home, amb més de 30 detencions sobre les seves esquenes i diverses condemnes, ha estat ara sentenciat de nou per haver intentat robar en tres vehicles aparcats a la Part Baixa, informa el Diari de Tarragona.

Segons el rotatiu. la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona l'ha condemnat onze mesos de presó -respecte dels 19 que li havia imposat el Jutjat penal número 2- al considerar l'atenuant d'alteració psíquica per substàncies estupefaents. El processat té un historial de trastorn per consum de múltiples substàncies: alcohol, cocaïna, cànnabis, opiacis i altres substàncies psicoactives.

Els fets pels quals ara ha estat condemnat es remunten a dos quarts de dues de la matinada de el 2 d'agost de 2018. Es va dirigir al carrer Josep Maria Malato de Tarragona, on es trobaven aparcats un Opel Insígnia i un Nissan Terrano. Amb l'ajuda d'una pedra, va trencar les finestretes posteriors dels vehicles. No va aconseguir apoderar-se de cap efecte a l'ésser sorprès per un veí que, des de la terrassa, li va cridar que abandonés el lloc.

Posteriorment es va dirigir al carrer Del Mar, un dels més afectats al Barri del Port, on va fer el mateix amb un Renault Megane. Tampoc va poder dur-se botí, en aquesta ocasió a l'ésser sorprès pels Mossos d'Esquadra.

En el seu recurs d'apel·lació, l'acusat apuntava que no hi havia base per condemnar-lo. Però els magistrats no el comparteixen. Consideren que el jutge va fer una correcta anàlisi dels mitjans de prova. Recorden que l'acusat va declarar en el judici que no es recordava de res del que havia fet aquella nit i es va limitar a dir que havia consumit alcohol, cocaïna o speed.

Un llarg historial delictiu

El jove té un ampli historial delictiu. El 3 de juny de 2014 va ser condemnat a dos anys de presó per un robatori amb violència. El 27 de març de 2019, la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona li va imposar 21 mesos de presó per un delicte de robatori amb violència a casa habitada, que quedava en suspens si no tornava a delinquir en dos anys i realitzava 180 jornades de treballs en benefici de la comunitat. Juntament amb un altre individu, el 3 d'octubre de 2014, va entrar en un pis del carrer Xavier Montsalvatge de Tarragona. Quan va arribar l'amo, es van abalançar sobre ell i van començar a pegar-li per tot el cos. Després agafar-li el seu mòbil, van lligar a l'home a una cadira i li van exigir que els donés els diners amenaçant-lo amb un ganivet. I així durant una hora.

Quan era menor d'edat també va ser condemnat -juntament amb un altre- per robar gelats i snacks de l'interior d'una furgoneta. I entre les més de 32 detencions hi ha la realitzada el 6 de febrer de 2018 com a sospitós de robar o intentar-ho en una vintena de vehicles a la zona de el cementiri i l'avinguda de Catalunya. I el 7 de febrer de l'any següent també va ser arrestat per l'esmentat cos policial -juntament amb una compinche- per trencar els vidres de quatre cotxes estacionats a la zona del carrer August amb intenció de robar a l'interior.

Font: Diari de Tarragona