CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de juny del 2020

Despreniments a un edifici municipal abandonat del carrer Pau del Protectorat

Una imatge del despreniment. Foto: cedida

Aquesta tarda una veïna del Barri del Port ha estat testimoni d'un despreniment a la façana de l'antiga caserna de Policia Armada situat a la cantonada entre el carrer Santiyan i carrer Pau del Protectorat, on ha caigut pedra a la vorera sense causar ferits. Just al costat s'hi troba l'església Sant Nicolau de Bari.

Fa anys que l'AVV del Port i el veïnat proper es queixen per l'estat d'abandó, el perill que suposa i les molèsties per presència de rates, coloms, paneroles i fins i tot alguns episodis d'ocupament il·legal.


Actuació dels bombers. Foto: cedida

En aquest sentit l'AVV del Port fa anys que reclama i va proposar ubicar-hi un centre cívic i fins i tot s'havia plantejat ubicar un CAP com a centre mèdic de proximitat. En la mateixa línia el col·lectiu veïnal La Xarxa de la Marina també va proposar recentment al consistori que aquest espai pugui tenir un ús veïnal, social o cultural, amb una acurdada remodelació, lluitant per evitar la seva demolició.

Així no obstant, al febrer del passat any 2019 l'Ajuntament de Tarragona, propietari de l'edifici, va iniciar els tràmsits per cedir-lo a INCASOL amb l'objectiu de tirar-lo a terra i edificar pisos de protecció oficial. 

Degut als despreniments, una dotació dels bombers s'hi ha desplaçat per fer-hi una actuació de seguretat.