CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 de juny del 2022

L'Ajuntament recula i finalment permetrà a l'AVV del Port celebrar la doble Revetlla de Sant Joan 2022

Després que aquest dimecres l'Associació de Veïns del Port va anunciar la cancel·lació de la Revetlla de Sant Joan 2022 a la Plaça dels Carros com a rebuig a la denegació de l'Ajuntament de Tarragona a permetre una segona revetlla enguany al carrer Rebolledo amb el col·lectiu LGTBIQ+ Kuki Friendly Party, el consistori ha reculat i després de reunir-se amb l'entitat veïnal aquest dijous, ha donat llum verda a la celebració de la doble festivitat al barri, tot i que el segon escenari anirà a despesa dels organitzadors, qui hauran de muntar-lo i desmuntar-lo tan aviat sigui possible per minimitzar l'afectació del tall de carrer.

La organització conjunta amb l'Associació Empresaris Baixa TGN arriba després de dos anys de pandèmia i sense poder celebrar activitats envers el veïnat i la dinamització necessària del barri.

En el comunicat l'entitat veïnal assenyalava que ''la dotació pressupostària de l'Ajuntament de Tarragona a totes les edicions de la revetlla de Sant Joan ha estat de zero, només aportant l'escenari i el servei de neteja, fent-se càrrec de tota la resta els organitzadors, donant feina directa a 27 persones, així com indirecta a tots els proveïdors de materials i serveis implicats'' i recordant que no és el primer cop que es talla aquest carrer on ja s'hi celebra en el marc de Santa Tecla la KukiTecla amb el col·lectiu KUKI. Aquest, després de dos anys sense poder celebrar-ho, també va rebre la denegació de la celebració de l'orgull "per part de la mateixa Conselleria que vetlla tant per domini públic com pels drets LGTBIQ+" assenyalaven.

En aquest sentit la consellera de l'àrea, Cinta Pastó ha tingut una trobada amb els organitzadors per facilitar i tirar endavant la previsió de doble escenari per Sant Joan.

En el decret on es denegava el permís s'indicava que la proposta al carrer Rebolledo es de caràcter comercial, provocant un greuge amb d'altres zones de la ciutat" i que ''fer dues revetlles en una mateixa zona pot crear molèsties innecessàries al veïnat". En aquest sentit, els organitzadors indiquen que "durant tot l'any a la ciutat es prodiguen actes d'entitats i particulars que tenen com a objectiu dinamitzar comercialment les zones on es fan i en diverses festivitats amb poca proximitat entre elles" no entenen per què no es permet d'igual manera a la Part Baixa.

L'entitat veïnal davant les limitacions i inviabilitat econòmica busca aliances amb altres entitats i sectors del barri per tal de dinamitzar la zona i el veïnat, considerant a més que la nit de Sant Joan es caracteritza per ser festiva durant tota la nit, oferint també un sopar a la fresca prèvia a les 21.30h a la mateixa plaça dels Carros.

Finalment i amb l'ok de l'Ajuntament, l'AVV del Port celebrà la Revetlla de Sant Joan 2022 la nit del 23 de juny des de les 21.30h amb sopar a la fresca a la Plaça dels Carros i a les 23h el doble escenari als Carros i a Rebolledo.