CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de juny del 2022

El carrer Orosi al Barri del Port comença el seu camí cap a la transformació

Nova imatge de l'edifici del c.Orosi,7.
Foto: cedida

El carrer Orosi del Barri del Port comença a donar les primeres passes cap a la seva transformació. En aquest sentit es preveu que a finals d'any comencin les obres per convertir-lo en una via de plataforma única amb prioritat per a vianants, i una execució en quatre mesos, tal com publica aquest dimecres el Diari Més.

Es tracta d'un projecte ja redactat per l'arquitecte i veí del Barri del Port, Ramon Corbella, llest per enviar a contractació, assenyalava recentment el conseller de Mobilitat, Xavier Puig, al programa 'Golfes' de Ràdio Ciutat de Tarragona, on assegurava que es materialitzarà en aquest 2n semestre d'any.

Això no obstant, aquest s'ha anat endarrerint en diverses ocasions respecte a les previsions inicials. En aquest carrer es contempla una remodelació integral amb pavimentació com a plataforma única -mateix nivell de vorera i calçada-, el soterrament del cablejat aeri, renovació del clavegueram, nou arbrat i jardineres, bancs i zones de descans i ombra, a més de les cantonades amb xamfrà donant més espai als vianants i fomentant la mobilitat sostenible.

Aquesta serà una aposta per a la transformació d'aquesta via que connecta l'Estació de trens i el carrer Apodaca i amb què s'espera guanyar en seguretat i imatge, així com acabar amb la problemàtica existent en aquest carrer, i un pas previ al Pla Integral de la Part Baixa per a la transformació total de tot el barri i zona.

Un primer pas ha estat la remodelació de la façana i edifici del mateix carrer Orosi,7 que durant tant de temps va suposar un problema important d'ocupacions. Actualment l'edifici ofereix un canvi d'imatge total respecte la degradació que presentava anys enrere i que suposa un tastet del que ha d'esdevenir aquest carrer del barri en positiu.

A la vegada, l'AVV del Port reclamarà a l'Ajuntament que comenci a aplicar les petites intervencions que s'havien acordat com és el cas de la neteja i retirada de pintades que imperen al barri, així com seguir dignificant espais i solars de la zona, entre d'altres. Recentment s'hi va patir una pintada incívica a un edifici catalogat del barri (veure).