CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de juny del 2022

L'Ajuntament es decideix per obrir un centre cívic a l'edifici del carrer Santiyán al Barri del Port

Finalment el Barri del Port podrà estrenar Centre Cívic si l'Ajuntament de Tarragona compleix amb la intenció d'ubicar-lo a l'edifici municipal del carrer Santiyán on veïns i entitats ho venien reivindicant i reclamant des de fa temps.

Així ho publicava aquesta setmana el Diari Més qui assenyala que el conseller Xavi Puig i el consistori treballen ja en l'elaboració del projecte per rehabilitar l'espai on poder organitzar activitats i trobades, amb previsió d'iniciar obres a inicis de 2023.

El rotatiu, amb paraules del conseller, indica que la planta baixa podrà acollir diversitat de sales per a exposicions, presentacions, tallers, cafeteria, ludoteca o fins i tot biblioteca, un seguit d'equipaments i serveis dels que no disposa el Barri del Port i del tot necessaris per a la seva dinamització i dignificació.

D'aquesta manera, el projecte junt a la remodelació del carrer Orosi seran primeres passes per a l'execució posterior de l'esperat i reclamat Pla Integral de la Part Baixa.

És en aquest sentit que el consistori preveu després d'estiu començar la fase participativa amb el veïnat per tal de definir altres projectes. La rehabilitació de l'edifici de Santiyán, abandonat des dels anys vuitanta i que anteriorment havia estat un convent, una escola i una caserna de policia, està en fase de redacció.