CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de juny de 2022

L'Arxiu del Port celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb tallers, xerrades i visita teatralitzadaL'Arxiu del Port celebra del 6 al 12 de juny a Setmana dels Arxius en motiu del Dia Internacional dels Arxius que té lloc dijous 9 de juny.

D'aquesta manera s’han preparat diverses activitats començant per un taller titulat: ‘Com divulgar la història des del periodisme’, a càrrec del periodista Ricard Lahoz, que tindrà lloc els dies 7, 14 i 16 de juny de 4 a 7 de la tarda a les instal·lacions de l’Arxiu del Port al carrer d’Anselm Clavé, 2. El taller va adreçat a totes aquelles persones interessades a adquirir pautes per poder difondre i divulgar coneixements històrics amb rigor científic. 

D'altra banda s’ha programat una nova sessió del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’, en la qual s’oferirà la xerrada ‘Arxius, literatura i cinema’ amb l’historiador i arxiver Ramon Alberch, presentada pel periodista Esteve Giralt. La conferència es farà aquest dijous 9 de juny a les 19h de la tarda a la sala d’actes de l’Arxiu del Port. 

I en el cap de setmana, dissabte 11 de juny i diumenge 12 de juny, a les 11 del matí, s’organitza la visita teatralitzada: ‘Projectant el port amb l’enginyer Bellido’, un recorregut per la història portuària de la mà d’aquest enginyer portuari del segle XIX, artífex, entre altres coses, del Moll de Costa del Port de Tarragona. Una activitat per a tots els públics i amb la qual es pot redescobrir la història de Tarragona d’una forma lúdica. 

Totes les activitats són gratuïtes, amb aforament limitat, però cal fer reserva a través del correu arxiu@porttarragona.cat.

"Busquem exploradors i exploradores d'històries. Descobreix-les!"


El Consell Internacional d'Arxius ha proposat per aquest 2022 l'etiqueta #ArchivesAreYou per a parlar del que significa ser arxiver i arxivera i què és el que els documents d'arxiu reflecteixen realment: històries. Aquestes històries mostren la relació dels arxius i els seus professionals amb les comunitats que estan representades (o no) en aquestes narratives. 

Els arxius catalans s'han afegit, com cada any, a la iniciativa amb el lema: "Busquem exploradors i exploradores d'històries. Descobreix-les!" incitant a conèixer les històries increïbles que es troben en el patrimoni documental que custodien els arxius de Catalunya. Als canals socials s'utilitzaran les etiquetes #SIA2022 #explorArxius i #somarxiu per donar més visibilitat a la campanya. I el Port de Tarragona, com sempre, s'ha sumat tant a aquesta iniciativa com a organitzar activitats per donar a conèixer la tasca de l'arxiver, la divulgació de la documentació servada i la instal·lació de l'Arxiu.