CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 de juny del 2022

Atemptat contra el Patrimoni al carrer Lleó amb una pintada a la façana de la Casa Fontanals


Fa tres dies, la façana de la Casa Fontanals, ubicada al carrer Lleó, 3 del Barri del Port, i catalogada com a Bé d'Interès Cultural de la ciutat, despertava amb una pintada incívica.

La catalogació de l'edifici ve donada per ser una mostra de qualitat dels edificis de l'eixample del Barri del Port i un magnífic exemple de les construccions del primer terç del s. XIX al que esdevenia com a nou barri de la Marina de Tarragona.

El grafiti suposa un atemptat contra el Patrimoni de la ciutat, tal com succeeix a molts altres indrets i espais de la ciutat que en els darrers anys està patint una important problemàtica i descontrol de les pintades incíviques. De fet la signatura 'MUFI' és habitual i coneguda.

Així ho feia saber a xarxes socials el seu actual propietari i veí, Francesc Gassó: ''A Tarragona ens acaben de fer una pintada a la façana de l'edifici on vivim, protegida per ser un dels millors exemples de les cases del barri de la Marina d'inicis del s.XIX. S'escampa arreu el menyspreu al patrimoni, a l'estètica, a la propietat, a l'espai públic...al saber''