CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de juny de 2022

L'AVV del Port cancel·la la Revetlla de Sant Joan 2022 al Barri del Port

L'Associació de Veïns del Port ha comunicat aquest dimecres la cancel·lació de la Revetlla de Sant Joan 2022 prevista a la Plaça dels Carros després de conèixer que l'Ajuntament de Tarragona ha denegat la celebració d'una segona revetlla prevista al carrer Rebolledo.

La decisió s'ha pres conjuntament amb l'Associació d'Empresaris BaixaTGN amb qui s'havia demanat el permís per organitzar la revetlla amb doble escenari, un a la Plaça dels Carros on ja s'havia celebrat en edicions anteriors i que havia estat aprovada, i l'altre al carrer Rebolledo a càrrec del col·lectiu LGTBIQ+ Kuki Friendly Party que no s'ha aprovat.

Els organitzadors mostren així el seu rebuig i descontent amb el consistori després de dos anys de pandèmia i sense poder celebrar activitats envers el veïnat i la dinamització necessària del barri.

En el comunicat l'entitat veïnal assenyala que ''la dotació pressupostària de l'Ajuntament de Tarragona a totes les edicions de la revetlla de Sant Joan ha estat de zero, només aportant l'escenari i el servei de neteja, fent-se càrrec de tota la resta els organitzadors, donant feina directa a 27 persones, així com indirecta a tots els proveïdors de materials i serveis implicats''.

Cal recordar que al mateix carrer s'acostuma a celebrar en el marc de Santa Tecla la KukiTecla amb el col·lectiu KUKI qui després de dos anys sense poder celebració també va rebre la denegació de la celebració de l'orgull "per part de la mateixa Conselleria que vetlla tant per domini públic com pels drets LGTBIQ+" assenyalen.

En el decret on es denega el permís s'indica que la proposta al carrer Rebolledo es de caràcter comercial, provocant un greuge amb d'altres zones de la ciutat" i que ''fer dues revetlles en una mateixa zona pot crear molèsties innecessàries al veïnat". En aquest sentit, els organitzadors indiquen que "durant tot l'any a la ciutat es prodiguen actes d'entitats i particulars que tenen com a objectiu dinamitzar comercialment les zones on es fan i en diverses festivitats amb poca proximitat entre elles" no entenen per què no es permet d'igual manera a la Part Baixa.

L'entitat veïnal davant les limitacions o inviabilitat econòmica busca aliances amb altres entitats i sectors del barri per tal de dinamitzar la zona i el veïnat, considerant a més que la nit de Sant Joan es caracteritza per ser festiva durant tota la nit, i també s'oferia un sopar a la fresca prèvia a les 21.30h a la mateixa plaça dels Carros.

Per tot plegat, davant el greuge comparatiu que suposa amb d'altres barris de la ciutat, l'AAVV Barri del Port i els diferents actors organitzatius decideixen així no realitzar cap activitat el dia de Sant Joan per visibilitzar la falta de sensibilitat envers el barri i dels organitzadors mostrada per l'Ajuntament de Tarragona.

ACTUALITZACIÓ: Finalment l'Ajuntament recula i permetrà celebrar la doble revetlla del Barri del Port (més detalls)