CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de novembre del 2022

Saül Garreta, nou president del Port de Tarragona

Saül Garreta ha pres possessió aquest dijous del càrrec de president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, en un acte institucional en el qual hi han estat presents el president sortint, Josep Maria Cruset, i el conseller de Territori, Juli Fernández.

Garreta, arquitecte de professió i qui havia estat president de l'Associació de Veïns de Cala Romana fa uns anys, va visitar l'AVV del Port al 2015 junt a Jordi Fortuny com a número 18 de la llista 18 del llavors alcaldable Pau Ricomà (veure). El nou president ha defensat els projectes engegats pel seu predecessor i ha fet una aposta pel consens amb el territori i la sostenibilitat. 

Respecte projectes com la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) ha dit sentir-s’hi «còmode» mentre que amb el futur del turisme de creuers ha estat més prudent i ha assegurat que se l’ha d’estudiar bé abans de posicionar-se. Garreta ha defensat el port «com a motor de moltes coses» i que té «un context que no és només Tarragona o Vila-seca, sinó la segona àrea metropolitana de Catalunya». El nou responsable ha assenyalat que la institució ha exercit un lideratge al territori sota la batuta de Cruset i ha avançat que mantindrà una línia de «continuïtat en tots els temes que estiguin funcionant». En aquest sentit, ha explicat que caldrà «tenir en compte projectes de sostenibilitat ambiental i creixements econòmics sostenibles».

Per impulsar-los ha manifestat que «hi ha d’haver consens» perquè «és un territori complex». «Malgrat tot aquí funcionen moltes coses, com el turisme i la indústria, que semblen antagòniques», ha valorat. Entre aquests ha parlat de la ZAL, dels quals ha valorat positivament la seva línia «mediambiental» i el «benefici» que suposarà per a la regió. També ha avançat que incidirà en qüestions energètiques en un context de preus alts. Finalment, respecte al turisme de creuers, ha estat prudent i ha afirmat que vol conèixer el projecte en detall abans de pronunciar-se sobre si cal un creixement, o no. «No és un tema exclusiu del port. És de consens i hi intervenen molts actors», ha dit; però ha avançat: «si és bo pel territori, tirarà endavant; si no, no».

Per la seva banda, Josep Maria Cruset ha manifestat que el port «és una organització absolutament clau pel territori i el conjunt del país» i que és «un motor econòmic i de garantia de benestar social». «Servir-la és un dels encàrrecs més grans que a un se li pot fer i que pot tenir», ha comentat. Sota el seu mandat ha dit que ha volgut «pensar en gran». «Pensar que tot ho tenim a l’abast i podem ser tan grans com ens proposéssim», ha remarcat.

El conseller de Territori ha agraït el traspàs fet per part de Cruset a Garreta i ha exposat que és una institució que ha «d’ajudar a garantir la prosperitat i el benestar». «Alhora el port contribueix a la internacionalització de Catalunya, del Camp de Tarragona i de Tarragona. És una finestra al món que volem obrir encara més i ser-ne fidels».

Font: Diari La Ciutat