CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de desembre del 2022

L'Home dels Nassos farà parada enguany a la Plaça dels Carros aquest 31 de desembre

Una imatge de l'Home dels Nassos en el seu pas per la plaça de
 Mitja Lluna, al Barri del Port. Foto: Carla Tost

Aquest dissabte 31 de desembre l'Home dels Nassos farà parada expressament a les 11.30h a la Plaça dels Carros durant el seu recorregut. Fins ara el seu pas pel Barri del Port era per acabar el seu trajecte al Parc de Nadal, al Recinte Firal del Palau de Congressos, al costat de l'estació.

L’Home dels Nassos és un personatge que “té tants nassos com dies té l’any”, i és molt popular i estimat entre els xiquets i xiquetes. És una tradició recollida en diverses poblacions catalanes. Com que el dia 31 de desembre l’any ja només té un dia, l’Home dels Nassos realment podria ser qualsevol persona, però els infants s’imaginaven i s’imaginen que té tres-cents seixanta-cinc nassos.

A Tarragona va ser creat l’any 1968, gràcies a l’impuls de Joan Virgili Basora, i va esdevenir el primer del seu gènere que adoptava la morfologia de capgròs, que posteriorment es popularitzà en d’altres indrets de Catalunya. La construcció de la testa és de l’artista valencià Vicenç Tortosa Biosca.

L’Home dels Nassos recorre diferents carrers i places de la ciutat. Un dels moments més esperats és quan apareix al balcó de l’ajuntament, a la plaça de la Font, i saluda tots els assistents.

Des de l’any 2016 te una cançó dedicada, amb música i lletra de Montse Blay i López i arranjaments de Joan Moliner. Els nens i nenes li canten quan arriba a la plaça de la Font.

Li acompanyaran els alumnes de l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música de Tarragona.

Anys enrere el personatge sortia des del Pla de la Seu fins a l'Ajuntament i després recorria els carrers fins arribar al Parc de Nadal. Enguany el nou recorregut, portarà a l'Home dels Nassos a fer una parada programada a la Plaça dels Carros prèvia a la seva arribada a l'Ajuntament. Abans haurà visitat també el Serrallo, el rellotge del Port i la Vall de l'Arrabassada.

Cal recordar que aquest mateix 31 de desembre, unes hores més tard, a les 13h té lloc el tradicional Bany de Sant Silvestre 2022 de Tarragona, a la platja petita del Miracle.

Recorregut i horaris:

9.45 h: sortida des de la Casa de la Festa.

10 h: Vall de l’Arrabassada, plaça de les Lletres Catalanes.

10.30 h: El Rellotge del Port

11 h: El Serrallo

11.30 h: Barri del Port, plaça dels Carros.

12 h: Plaça de la Font, salutació a la ciutat des del balcó del Palau Municipal