CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de desembre del 2022

L'Ajuntament de Tarragona converteix en zona de pagament les úniques places gratuïtes que quedaven a la Part Baixa

Probablement eren les úniques places blanques d'aparcament gratuït que quedaven a la ciutat, situades a la Part Baixa, i el govern actual de l'Ajuntament de Tarragnona ja les ha elimitat, bescanviant-les per places verdes de pagament.

Es tracta de l'aparcament del carrer Vidal i Barraquer, junt a la Tabacalera, fins a tocar amb carrer Reial, i el tram que arriba fins al carrer del Mar, a tocar del Pavelló de la Part Baixa-Serrallo, així com l'entorn que hi restava pendent de Torres Jordi i Manuel de Falla.

Les tasques de pintura s'han dut a terme els darrers dies d'aquesta setmana i han sorprès ja que l'entorn del nou edifici ubicat a Torres Jordi havia remodelat el paviment de l'entorn mantenint-lo i repintant-lo de blanc, de manera que s'ha hagut de repintar novament com ja es va haver de fer amb el Passeig de la Independència, on també va caldre rectificar un tram de carril habilitat com aparcament.

Sembla que amb aquesta mesura la conselleria de mobilitat vol seguir apretant la mobilitat privada respecte altres modes més sostenibles, tot i que d'altra banda i per contra, ha anunciat que apujarà el preu del bitllet bus d'1'50 a 1'90 euros a partir de gener.

D'igual mode els aparcaments municipals també apujaran les tarifes, amb un 10% en els abonaments i 55 cèntims (de 4,50 a 4,95 euros) el preu diari. Pel que fa al cost de la zona blava, es passarà dels 20 cèntims actuals en la primera mitja hora a 30 cèntims. 

Respecte als nous aparcaments de zona verda, poden estacionar tots els vehicles, tot i que els dels no residents ho poden fer durant un temps màxim de dues hores. Cal recordar que l'Ajuntament també va fer de pagament les zones d'aparcament els dissabtes que fins ara no es pagaven, de manera que fora de l'horari establert (de dilluns a dissabte, entre les 9 i les 14 hores i entre les 16 i les 20 hores), es pot aparcar lliurement, és a dir únicament els diumenges i festius. Per als veïns, la tarifa diària establerta és de 0,40 euros, mentre que per als no residents la tarifa mínima és de 0,20 euros, que equivaldria a mitja hora. En aquest sentit, per a aquests últims, deixar-lo una hora té un preu d'1,15 euros i, dues hores, quatre euros.