CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de febrer del 2023

Els dies 2 i 9 de març es faran dues rutes exploratòries en el marc del Pla Integral de la Part Baixa

En el marc del procés participatiu del Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona que està impulsant l’Ajuntament de Tarragona, els dies 2 i 9 de març es realitzaran dues rutes exploratòries amb perspectiva inclusiva i d’accessibilitat pel que fa a l’urbanisme. Aquesta nova eina de participació ciutadana arriba després de finalitzar els tallers temàtics i les enquestes ciutadanes que també pretenien identificar les problemàtiques urbanístiques i recollir propostes entorn al barri. 


Entre les qüestions que es treballaran durant els recorreguts, destaquen la convivència de mobilitats, la percepció de seguretat, el confort i els recorreguts no discriminatoris, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la senyalització i el transport públic adaptat i les reserves d’aparcament. La ruta de dijous 2 de març a les 17.30 h se centrarà amb la perspectiva inclusiva i d’accessibilitat, i la del dia 9, amb la perspectiva de gènere. La inscripció per aquesta primera ruta pot fer-se a través -d'aquest enllaç- 


El Pla Integral de la Part Baixa es tracta d’una eina per a la regeneració urbana i la revitalització del barri que vol portar a terme un canvi profund de la zona en favor del benestar de les persones que hi viuen i com a revulsiu social i econòmic del centre de la ciutat, posant en valor els elements d’identitat que distingeixen i fan únic el barri, així com reivindicar els elements del patrimoni històric situats a la Part Baixa.