CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de febrer del 2023

L'empresa Acsa Obres i Infraestructures s'encarregarà de la reforma del carrer d'Orosi

La remodelació del carrer d’Orosi segueix el calendari previst. L’empresa Acsa Obres i Infraestructures serà l’encarregada de l’inici de la transformació de la Part Baixa. 

El projecte de remodelació planteja més espai segur i accessible per als vianants, el terra serà de plataforma única —al mateix nivell de la vorera i la calçada— i se soterraran totes les línies aèries, es renovarà el clavegueram per reduir les inundacions que afecten el barri, i comptarà amb nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà. “Aquesta intervenció la vam pactar amb l'associació de veïns del Barri del Port i amb la Xarxa de la Marina. Consisteix en convertir el carrer en una plaça, donant tot el protagonisme als vianants, generant una zona verda i espais d'esbarjo. En definitiva, revertint l'aspecte i la funció d'aquest carrer tan emblemàtic i maltractat", apunta el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig.

El projecte de remodelació del carrer d’Orosi és una de les millores emmarcades en el Pla Integral de la Part Baixa que està desenvolupant l'Ajuntament de Tarragona. De fet, el repte és recuperar l’espai públic per al vianant. L’objectiu d’aquest pla és iniciar la transformació urbanística del barri mitjançant la remodelació integral d’aquest carrer. “El carrer d’Orosi és un dels eixos vertebradors de la Part Baixa, per això iniciarem les obres de peatonalització del carrer la segona quinzena d’abril”, assenyala Xavier Puig.

La vegetació guanya protagonisme 

La vegetació és un dels punts forts d’aquest replantejament urbanístic. En aquest sentit, es planteja defugir d’una alineació d’arbres constant, com fins ara, per la qual cosa es plantaran arbres singulars als xamfrans i als extrems dels carrers. Aquesta nova vegetació s’afegirà als oms existents, sobretot els que es troben entre el carrer d’Orosi i Pau del Protectorat, que són els que estan en millor estat. També es deixaran créixer les gramínies entre les juntes del paviment, sobretot a les zones més obagues, per tal de produir una percepció d’entorn menys urbà.

Nou mobiliari urbà

El mobiliari urbà també tindrà un pes important en aquesta transformació del barri. Per una banda, es col·locaran bancs de formigó sòlid, de mides diferents i buits per sota, que són antivandàlics. A més, se’n posaran del model conegut com a Origame, de forma prismàtica i amb inflexions. L’entorn també comptarà amb noves papereres i aparca-bicicletes per deixar-hi patinets i bicicletes. I es renovarà el clavegueram i el cablejat elèctric.