CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de febrer de 2023

La plaça dels Carros acull la 2a dició Dona + CiènciaTecletes celebrarà, per segon any consecutiu, el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència el proper dissabte 11 de febrer de 10.30h a 13.30h a la plaça dels Carros, al Barri del Port de Tarragona, coincidint amb el Mercat de la Pagesia, i després de celebrar dissabte passat un mercat d'intercanvi de disfresses amb bona acollida.

La jornada comptarà amb tallers científics destinats a infants entre 6 i 12 anys. A més, hi haurà zona de lectura amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Tarragona, i zona de jocs i esbarjo. Els tallers estaran conduïts per quatre investigadores en cada una de les àrees científiques que es tractaran, amb la finalitat que els infants tinguin referents reals de dones científiques. 

 Els quatre tallers són els següents: 

• El codi secret de la cèl·lula / Rosalin Franklin, conduït per la Dra. Ana Madeira. DIAMET, ISPV. 

• L’origen de la nostra cèl·lula / Lynn Margulis, conduït per la Dra. Anna Moles. IIBB-CSIC. 

• Com ens ataquen els virus / Françoise Barré-Sinoussi, conduït per la Dra. Ester Benaiges. DIAMET, ISPV, URV. 

• L’adaptació al medi dels animals: Endemisme / Dorothea Bate, conduït per la Dra. Maria Bennàsar. 

L’aforament previst és de 50 infants entre 6 i 12 anys, distribuïts en dos torns de tallers (10.30h o 12:00h). La duració total aproximada dels tallers serà d’una hora.

L’activitat té un cost d’1€ (gratuïta per a famílies sòcies de Tecletes) i amb prèvia inscripció aquí fins a exhaurir places.

Aquesta és una activitat organitzada per Tecletes i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC). Hi col·laboren: el Ministerio de Ciencia e Innovación, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, la Universitat Rovira i Virgili, Diabetes and Metabolic Associated Diseases Research Group, la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, Espimsa, Edunautes i Diputació de Tarragona.