CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de gener del 2024

L'Ajuntament anuncia destinar 2'32 milions d'euros en inversions al Barri del Port aquest 2024

L'Ajuntament de Tarragona ha detallat mitjançant un vídeo els projectes amb que es destinaran 21 milions d'euros del pressupost del 2024 dirigit a inversions, dels quals 2'32 milions d'euros estarien previstos per al Barri del Port. Són els següents:

-150 mil euros en la humanització dels carrers Unió, Apodaca i Plaça Prim

-1'7 milions d'euros en el col·lector d'aigües pluvials de la Part Baixa

-25 mil euros en ascensor al c.Zamenhoff junt a escales mecàniques del carrer Vapor

-450 mil euros per a la remodelació de l'edifici del carrer Santiyán com a nou equipament per al barri

La remodelació dels carrers Unió, Apodaca i Plaça Prim fa anys que s'anuncia amb el conegut 'Illa Corsini' i es fa del tot necessari en un eix que en el seu moment va gaudir d'anys de glòria comercial i que ha anat morint amb un gran nombre de locals tancats. A més donaria continuïtat a la recent remodelació del carrer Orosi, pendent d'inaugurar.

Per la seva part solucionar els problemes amb les inundacions són més que reclamats davant d'una problemàtica històrica que pateix el veïnat.

El nexe d'Unió amb el centre mitjançant les escales mecàniques del carrer Vapor-Zamenhof va suposar un abans i un després. No obstant són constants els episodis de trams aturats i avariats com actualment des de fa més de dos mesos. En aquesta línia un ascensor pot suposar ajuda per aquells usuaris més vulnerables en casos així, però la ciutat ja pateix de vandalisme en aquests equipaments que també els deixa fora de servei com és el cas de l'Amfiteatre o el pas soterrat de plaça dels Carros al mateix barri.

Finalment posar fil a l'agulla per oferir nous equipaments al barri amb l'abandonat edifici del carrer Santiyán, és un dels grans anhels dels veïns i el teixit associatiu.