CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de gener del 2024

L’Ajuntament ubica un nou alberg per a persones sense sostre, al carrer del Mar del Barri del Port

En els propers mesos l'Ajuntament de Tarragona estrenarà al carrer del Mar del Barri del Port un nou alberg municipal amb dos pisos i capacitat per acollir a 14 persones sense sostre, informa el Diari Més.

«Aquest projecte és una de les màximes prioritats d’aquest govern municipal, ja que el primer pas que cal fer per lluitar contra el sensellarisme és oferir sostre. És el mínim per tenir una vida digna», afirma la consellera de Serveis Socials, Cecilia Mangini al rotatiu. Així doncs, el principal objectiu del consistori és «transformar les vides de les persones que es troben en situació de sense sostre».

En aquest sentit, l’edil apunta al Diari Més que la posada en marxa del nou espai «suposarà una inflexió molt important en l’àmbit de la lluita contra el sensellarisme» i «generarà un impacte molt gran en la resta de recursos, millorant l’efectivitat de tots ells». En els últims dos anys, l’IMSST ha posat en funcionament un pis de transició per a homes sense llar i un altre per a dones, així com un centre de dia on s’ofereix servei de dutxa, rentadora, consigna i ordinadors per fer tràmits. La ciutat, però, no comptava amb alberg municipal, un recurs que, ara, s’incorporarà al conjunt de serveis que s’impulsen des de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar.

Per la seva part l'AVV del Port celebra que es destinin recursos a lluitar contra el sensellarisme però lamenta que una vegada més es destini el Barri del Port i la Part Baixa per ubicar aquest tipus d'equipaments socials quan al barri hi falten molts altres com llar de jubilats, biblioteca, centre cívic, teatre, i que la mateixa entitat segueixi sense local.