El Carrer Castellarnau fa honor a don José Antonio de Castellarnau (Tarragona, 1763 - 1845) qui fou un noble, militar, industrial i polític català, senyor d'Araós i de Virós a la Vall Ferrera, i que va posar el seu patrimoni a la disposició de la Junta d'Obres del Port perquè no s'interrompessin els treballs de construcció del mateix.
De fet, va ser tresorer de la Junta d'Obres del Port de Tarragona (1790-1836) i síndic procurador general de la ciutat. També fou capità de la primera companyia de tiradors de Tarragona, tresorer honorari de l'exèrcit (1807-1823), president de la comissió de finances del congrés celebrat a Tarragona (1809) i cavaller de l'Orde de Carles III.El 24 de febrer de 1810 fou elegit diputat per Tarragona a les Corts de Cadis, on tot i no tenir un gran paper, va formar part de la comissió d'Hisenda. Apostà pels liberals i el 1822 fou escollit primer alcalde de Tarragona. Un cop acabat el trienni liberal fou depurat per les noves autoritats, que no li permeteren el retorn a les seves activitats fins al 1829. La seva casa, la Casa Castellarnau, al carrer de Cavallers de Tarragona, fou decorada per Joseph Flaugier i convertida en museu el 1969.
L'Ajuntament va acordar també posar el bust o una estàtua del senyor Castellarnau en el pedestal del monument a Mercuri de la Plaça dels Carros i que al final no es va arribar a realitzar.
Aquest carrer uneix el Carrer del Mar i el Carrer Sant Miquel atravessant el Carrer Lleó, Carrer Reial i Carrer de Smith.
Aquest carrer uneix el Carrer del Mar i el Carrer Sant Miquel atravessant el Carrer Lleó, Carrer Reial i Carrer de Smith.
Fonts:
-Tarragona antigua y moderna (Juan Salvat i Bové)
-Calles Antiguas de Tarragona. Tomo II (Instituto de Estudios Tarraconenses)
-Viquipedia