CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de març del 2013

Pas 'Entrada triomfal de Jesús a Jerusalem' (Història)


El misteri 'Entrada triomfal de Jesús a Jerusalem' de la Germandat 'Nostre Pare Jesús de la Passió' va ser confeccionat a la Casa d'Escultura Religiosa de Santiago Lara Molina -Socuéllamos-, Ciudad Real.

Representa la figura de Jesús a sobre d'una somera acompanyat d'una dona amb un nen als braços, i dos nens més un dels quals fa l'acció de posar roba a terra per permetre el pas i l'altra li llença flors. El Crist damunt la somera, te una alçada de 1’85 metres que permet tenir una referència de la mida de la resta de les figures, que estan fetes de fusta policromada. 

El pes de les figures centrals es de uns 100 Kg, aproximadament. Les figueres complementàries aporten 60 quilos (la gran), i 30 quilos cada petita, també de forma aproximada. Tenint en compte la peanya i les cortines, el pes total del misteri pot estar al voltant de 500 quilos. Les dimensions de la base són de 1’80 metres d'ample per 3,25 metres de llarg i porta decoració de palmes i complements vegetals pel terra del pas. 

La peanya te una estructura metàl·lica, a la qual s'aplica la fusta tallada amb motius vegetals lliures que permeten la vista des de l'interior. Les figures han estat confeccionades als tallers de Santiago Lara Molina, empresa dedicada a la imatgeria religiosa des de l’any 1929, a Socuéllamos (Ciudad Real). 


L'11 de novembre, es firmà el contracte amb l'escultor del pas i la peanya. El seu responsable es desplaçà a Tarragona per tancar l'acord. La part de fusta de la peanya també ha estat realitzada als mateixos tallers mentre que l’estructura metàl·lica ha estat donació del capatàs del pas, Paco Gil. 

Les cortines son de vellut grana, seguint el color predominant de la Germandat, i han estat confeccionades de forma gratuïta per l’artista local i col·laborador de l’entitat, Antoni Guasch. La decoració final va a càrrec de Ramon Civit, habitual encarregat de l’ornamentació dels misteris de la Germandat. 

En la primera sortida es va rebre la donació equivalent al cost d’aquesta decoració de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari de Reus que manté una estreta vinculació amb la Germandat. 

Es dut a espatlles per un total de 27 portants (6x2=12 interiors i 3x2=6 exteriors, als que acompanyen 8 reserves exteriors) tots ells dirigits per un capatàs.

Participa en la Processó de Diumenge de Rams de l'Església Sant Joan Baptista del Barri del Port de Tarragona.



Font: Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió. Tinet