CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de març del 2016

El Barri del Port i Tarragona ploren la mort de José Ruiz que rep múltiples mostres d'estima i comiat

Des que aquest dilluns es coneixia la mort del fins ara president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, l'allau de missatges i mostres de condol, record, estima i comiat a les xarxes socials ha estat molt gran, mostra del tipus de persona que era el Pepe i la gran quantitat de gent que se l'estimava.

Al Facebook del Blog del Barri del Port la notícia va arribar a més de 7.600 persones amb una cinquantena de reaccions marcades i més d'una vintena de comentaris, sense comptar les xifres obtingudes a cadascun del centenar de compartits. Se suma la quarantena de reaccions obtingudes al vídeo d'homenatge publicat que ha arribat a més de 2.500 usuaris i ha registrat més d'un centenar de reproduccions i una trentena de cops compartits.

A Twitter no van ser menys les desenes i desenes de comentaris de record i paraules. La notícia va arribar a 1.300 usuaris dels quals una quinzena la van retuitejar i es van rebre una desena de 'likes' directes, sense comptar interaccions indirectes del contingut compartit i publicacions d'altres mitjans, i es que tot plegat va causar gran commoció a tots els que el coneixien i apreciaven.

El funeral tindrà lloc aquesta tarda a les 15.30h a l'Església Sant Joan Baptista on també s'espera un gran nombre de persones per acomiadar a Ruiz.

La política recorda a Ruiz

Tot i la seva ideologia socialista, Ruiz sempre va obrir les portes de l'associació a tots els partits amb qui tenia bon tracte. L'alcalde de Tarragona Josep Félix Ballesteros, qui li tenia bona estima, va mostrar el seu condol des del seu perfil personal parlant de "lluitador veïnal". La regidora de festes Begoña Floria com "una persona activa i compromesa amb el seu barri i ciutat" i de forma semblant la regidora de comerç, Elvira Ferrando. Per la seva part, Ana Santos, regidora del barri, com a "un hombre bueno y entrañable amigo", i el diputat Joan Ruiz, amb qui compartia cognom i bromejaven ser cosins per la bona amistat, deia: "creo que la sonrisa de Pepe Ruiz, me acompañará siempre".

L'actual primer tinent d'alcalde Alejandro Fernández (PP) feia referència com "un gran amigo, luchador incansable". Albert Abelló (Unió) "una persona molt activa en el moviment veïnal i associatiu de la ciutat". Pedro Sánchez (Ciutadans) amb qui tenia estreta relació s'ha referit dient "D.E.P. compañero y amigo Pepe" i des del mateix partit Rubén Viñuales s'hi referia com "enorme persona". Mostres i paraules també de Pau Ricomà (ERC) i el seu partit, del senador Jordi Sendra i exregidors com Victòria Pelegrín, Antonio Rodríguez, Carles Castillo, Sergi de los Rios, entre molts altres.

També el sector social i cultural

Josep Bertran (Repsol) s'hi va referir com a "gran persona". També van dedicar-hi paraules des de l'AEQT, l'Ajuntament de Tarragona, Protecció Civil. grups com Rumbes Canya, entitats com el Ball de Diables-Àliga de Tarragona, l'Associació castellera, Xiquets del Serrallo, Gegants Moros i Negritos, Gegants del Serrallo, castellers de Sant Pere i Sant Pau, etc. També s'hi van sumar des del barri veí amb l'A.V V. del Serrallo, a més de diversos periodistes i mitjans de comunicació que van destacar la seva predisposició a atendre'ls i mantenir-los informats.

Amics, familiars i veïns

Un gran nombre de membres dels Gegants del Port i la Cucafera de Tarragona també van mostrar commoció amb missatges privats i de forma pública, tot i ser coneixedors des de fa temps de la delicada situació de Ruiz, com també molts veïns i membres de l'entitat veïnal que fins ara presidia.

Paco Ruiz, fill del Pepe, qui també va dedicar paraules al seu pare, va encarregar-se de mostrar les gràcies en nom de la família pels missatges i mostres de suport rebudes.