CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 de març del 2016

La pesca fa fallida a Tarragona i la contaminació química de les aigües podria ser la causa

Barques del Serrallo
Segons publicava ahir el diari El Mundo, la pesca està en recessió en el litoral tarragoní. «La desaparició d'espècies es nota des de fa uns cinc anys en tota la costa catalana, però l'any passat va ser catastròfic a Tarragona. Amb els diners que van treure no s'arriba ni per cobrir despeses», exposa Javier Barcala, membre de la sectorial del Mar de CCOO a Catalunya.

Segons la publicació, el sindicat ha alertat de la situació «crítica» que travessen 250 famílies que depenen del peix blau a la demarcació de Tarragona. Segons CCOO, els ingressos dels tripulants de les embarcacions es van quedar en menys de 300 euros al mes en l'últim any, quan el sou mitjà ronda els mil euros mensuals. En tot cas, la retribució depèn que sortir a pescar es tradueixi a tornar amb mercaderia a port.

El Mundo afegeix que CCOO reclama un estudi biològic urgent per descobrir les raons del buit en els caladors en el litoral tarragoní, una desbandada que en els voltants del Delta de l'Ebre s'aprecien des de fa almenys un parell d'anys. El sindicat sospita que pot tractar-se de contaminació de les aigües, a causa d'abocaments de les grans empreses químiques i petrolíferes de la zona. (Més detalls)