CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de març del 2016

Tarragona s'acomiada emotivament de José Ruiz amb l'últim adéu al líder veïnal del Barri del Port (vídeo)

L'acte ha estat molt emotiu. Foto: Blog Barri del Port

Centenars de tarragonins, entre amics, familiars, companys i representants de diversos sectors com el polític, social i cultural, ha volgut acomiadar-se aquest dimarts a la tarda a la Parròquia de Sant Joan Baptista, del que fora president de l'Associació de Veïns del Port de Tarragona al voltant de vint anys, José Ruiz.

Pepe, com tots el coneixien, moria aquest dilluns al migdia als 59 anys després d'una dura malaltia. Les mostres d'estima, condol i record han estat massives aquests dos dies i un clar exemple han estat les xarxes socials, una mostra de qui era i la gran quantitat de gent que se l'estimava.

Bruixa Petra i Cucafera Petita. Blog Barri del Port

Cucafera i Gegants del Port també han estat representats en el comiat

A les portes de l'església els assistents han format un passadís a les escales on el fèretre ha entrat a les espatlles de fills i amics entre forts aplaudiments. Diversos membres de la Cucafera de Tarragona, entitat a càrrec de l'associació que presidia Pepe, i que ell va impulsar, s'hi han personat amb la samarreta i la presència de la Cucafera Petita, donat que la gran està en reparació enguany pels seus 25 anys. Tampoc hi ha faltat una representació dels Gegants del Port, amb la Bruixa Petra, donat que el gegant Neptú, que durant tants anys va fer ballar en Pepe, també està reparant-se d'una caiguda.

Intervenció d'A.Recasens en nom de família, associació i colla. Foto: Blog Barri del Port

Paraules d'Adrià Recasens

El que durant els últims cinc anys ha col·laborat amb Ruiz en tasques de difusió i comunicació, Adrià Recasens, i molts cops portaveu de les diverses entitats, no ha faltat avui a la seva tasca en dedicar unes paraules durant la missa en nom de la família, associació i colla. Ha recordat a Ruiz com un home "entregat pel seu barri i el seu veïnat, treballador, reivindicatiu, respectuós, amable i complidor" a la vegada que ha agraït el seu suport, carinyo i bon tracte durant aquests anys, valorant i destacant la seva tasca desinteressada pel barri.

L'emoció ha estat protagonista al llarg de la celebració i en diversos moments per la pèrdua que suposa Ruiz entre els que el coneixien. Un llegat al barri que perdurarà amb el treball i esforç dels que ara s'encarregaran de mantenir-lo i seguir endavant, tal com li hagués agradat.

No han faltat rostres coneguts com els de l'alcalde Ballesteros, les regidores Ana Santos, Begoña Floria, Ivana Martínez, Rubén Viñuales o Albert Abelló, entre altres, com Montse Adán per part del Port de Tarragona.

Aplaudiments entre els assistents. Foto: Blog Barri del Port

Retorn als seus orígens

Entre les ofrenes s'hi van poder veure diverses samarretes signades com les de la colla, una dels jugadors del Nàstic i la d'un motorista a més d'una figura de la cucafera i diverses corones de flors.

Ruiz serà incinerat aquest dimecres i les cendres seran portades a la seva ciutat natal, Estada, a Huesca, per desig de la seva família, seguint el que creuen que li hauria agradat. El record en canvi seguirà present entre tots els que l'han conegut i se l'han estimat.