CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 de març del 2016

Vídeo: Processó de Pasión del Cristo del Buen Amor 2016 al Barri del Port

Processó de Pasión al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

Aquest dissabte la Cofradía del Cristo del Buen Amor va estrenar amb gran expectació la Procesión de Pasión pels carrers del Barri del Port.

Amb sortida des de l'església de Sant Nicolau de Bari, al carrer Pau del Protectorat on prèviament es va dur a terme un viacrucis i benedicció, els armats del Gremi de Marejants obrien pas cap al carrer Barcelona, Sant Miquel, Nou de Santa Tecla, Smith, Plaça dels Infants, Reial i tornada cap a l'església.
Cristo del Buen Amor amb la Chartreusse de fons. Foto: Blog Barri del Port

La plaça dels Infants amb l'edifici de la Chartreusse il·luminat de fons va ser una de les imatges més destacades del recorregut que tan sols es va veure afectat a l'últim tram quan la pluja va apretar durant uns minuts. Aquest fet va provocar que des de la meitat del carrer Reial el pas fos més accelerat i en arribar a la Plaça dels Carros en lloc de pujar pel carrer Apodaca com estava previst, i que hauria deixat una altra imatge especial, la comitiva va seguir directament cap al carrer Pau del Protectorat per davant de l'Arxiu Històric per finalitzar abans no tornès a ploure.

Saetes, emoció i pluja

L'entrada a l'església també va fer viure moments d'emoció amb els portants entrar el Cristo del Buen Amor de genolls abaixant l'alçada del pas per poder-lo entrar per la porta. Els cants i saetes de Luisa Márquez, presidenta de l'Associació Folklòrica Andalusa del barri, vinculada a la Confraria, també van estar presents a inici, meitat i final de l'acte.

De ben segur el veïnat del Barri del Port es mostra satisfet en comptar amb una processó pels seus carrers. Tan sols la presència de vehicles estacionats al llarg del recorregut i les llums del vehicle de la Guàrdia Urbana al final de la processó van ser punts en contra que van deslluir.

*Podeu veure les fotos (en aquest enllaç facebook) i el vídeo a continuació: