CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de gener del 2020

Les associacions veïnals reclamen actualitzar els protocols d'emergència a Tarragona


La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha demanat actualitzar els protocols d'emergència del Camp de Tarragona i aturar la «impunitat empresarial» en cas de negligències després de l'accident químic de dimarts a la Canonja. 

Més enllà dels debats sobre per què no es van fer sonar les sirenes (indiquen que no era necessari al no haver perill de toxicitat), la CONFAVC ha demanat a les administracions que els processos de comunicació a la ciutadania siguin més personalitzats i afinats, utilitzant les noves tecnologies. 

Alhora, la CONFAVC reclama a les administracions que atenguin la denúncia dels moviments ecologistes, que asseguren que l'activitat d'aquestes empreses comporta contaminació als barris i municipis més propers.

En el mateix sentit, la Federació de Veïns Segle XXI de la que forma part l'Associació de Veïns del Barri del Port, ha mantingut reunions amb l'Ajuntament aquest dimecres i amb l'AEQT aquest dijous tarda, per valorar els avisos i modes de comunicació, així com abordar i traslladar les queixes, alarma i preocupació en tot plegat per part dels veïns dels diversos barris de la ciutat davant el que estava succeïnt.