CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de gener del 2020

L'Estació de Trens de Tarragona arranca la setmana sense aturada d'Euromeds

Estació de trens de Tarragona sense Euromeds

L'Estació de Trens de Tarragona, al Barri del Port, ha viscut aquest dilluns la primera jornada de canvis protagonitzada per l'absència d'Euromeds que ja no s'aturen a l'estació de la ciutat, amb la posada en marxa del nou tram del corredor mediterrani. 

A l'estació urbana ha quedat una franja sense servei d'una hora i mitja a mig matí per anar cap a Barcelona i els trens Euromed ara únicament s'aturen a l'estació del Camp de Tarragona. A més, s'ha creat una nova línia llançadora, l'R-17, entre Tarragona i PortAventura, per suplir el tancament de l'estació de Salou per als usuaris d'aquesta localitat. 

Canvis que els usuaris no perceben com a positius. Els trens de mitja distància que connecten la ciutat amb Barcelona i Tortosa han patit modificacions d'horaris. El més significatiu és el buit de trens que hi ha a mig matí. Si fins ara passaven trens cada 30 o 45 minuts, ara no hi ha cap comboi entre les 9:26 i les 10:56. 

Inconvenients

Tarragona s'ha quedat sense trens Euromed al centre de la ciutat. És l'única capital de demarcació sense aturada urbana de tot el corredor mediterrani. Ara, els passatgers s'han de desplaçar fins a la Secuita, a l'estació del Camp de Tarragona, per pujar-hi, provocant desconcert, descontentament i crítiques.

A tot plegat s'hi ha d'afegir que durant bona part d'aquest dilluns al matí, la pàgina web de Renfe que facilita informació horària dels trens no ha funcionat. I l'aplicació per a mòbils de Rodalies de la Generalitat encara no ha actualitzat les freqüències i els recorreguts. Tampoc consta encara l'existència de la nova línia R-17 entre Tarragona i PortAventura.