CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de gener del 2020

El Port de Tarragona demana màxima precaució a línia de mar per previsió d'onades històriques


El fort temporal que es preu al litoral podria donar lloc a Tarragona a una onada de més de 9 metres que superaria la mida històrica registrada el gener de fa tres anys, al Port de Tarragona.

El mateix president del Port, Josep Maria Cruset, ha informat i alertat via twitter sobre l'excepcionalitat de la situació. "De manera excepcional, els vaixells de la zona de fondeig del Port de Tarragona han llevat àncores per encarar el temporal amb l’impuls dels motors" ha indicat. En aquest sentit l'Autoritat Portuària ha tancat l’accés a l’escullera i s'ha demanat màxima precaució.

I es que l'onada de 6'25 metres del gener de 2017 junt a la boia, situada mar endins com a punt de referència, podria quedar superada per una de 9'42 metres aquest dilluns 20 de gener a les 14h segons el sistema de predicció de Puertos.

Del mateix mode s'esperen onades en tot el frontal de la costa catalana per sobre des 6 metres d'alçada, valor màxim del sistema. Onades que "representen un veritable risc" segons Cruset, qui demana no apropar-s'hi i difondre la informació ja que en les properes hores s'espera "un temporal marítim tremendo".