CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de gener del 2020

El Barri del Port en alerta per possibles noves inundacions

Imatge d'arxiu d'una darrera inundació al barri

La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona han enviat un missatge d'avís després d'activar el pla d'actuació en fase d'alerta pel risc d'inundacions davant la predicció de plujes intenses i possible augment del cabal del riu Francolí.

En aquestes circumstàncies i de forma històrica el barri pateix els efectes i desperfectes de les inundacions en especial al carrer Smith i Castaños, a banda d'episodis de fortes ratxes de vent que estan afectant aquesta setmana pel temporal Gloria.

Des del consistori es recomana que en cas d'estar a casa s'eviti baixar a soterranis o al garatge, pujar als pisos superiors i en cas d'inundació ni sortir de casa ni tractar de moure el cotxe, així com evitar estacionar-lo a zones inundables. Del mateix mode no deixar objectes a balcons ni terrasses o jardins que puguin ser arrossegats. 

En cas d'estar al carrer, circular preferentment per les rutes principals i les autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat. Cal allunyar-se de la zona de mar i no travessar rieres, torrents, passos soterranis ni zones que es puguin inundar, ni a peu ni en cotxe. Els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat. A l’exterior, dirigir-se a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents. També mantenir-se informats i estar atents a les prediccions meteorològiques i a l’estat de la xarxa viària.

A banda de seguir les indicacions dels serveis d'emergència, policia, protecció civil i mitjans de comunicació es poden consultar més consells -aquí-. En cas de una situació d'emergència podeu sol·licitar l'ajut dels serveis públics tucant al centre d'atenció i gestió de trucades d'urgència (al 112). Igualment qualsevol fet relacionat amb un risc es pot comunicar a Guàrdia Urbana al 092.

L'AVV del Port és una de les afectades aquesta setmana per la forta pluja amb goteres que inunden el local municipal cada cop que plou amb intensitat com es pot veure en -aquest vídeo-. El consistori és conscient del problema i l'entitat espera solucions.

Podeu enviar qualsevol foto o vídeo d'afectacions al barri del que en sigueu autors per missatge provat a xarxes socials o al correu blogbarridelport@hotmail.com Gràcies!