CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de setembre del 2020

El fort vent causa un incendi al Port i desperfectes a la teulada del pavelló del Serrallo-Part Baixa

Una imatge de l'incendi. Foto: Blog Barri del Port


Les fortes ratxes de vent d'aquest divendres han provocat problemes a la teulada del Pavelló del Serrallo-Part Baixa a primera hora del matí i un incendi al migdia al Port de Tarragona.

De fet, la Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc de ventades. Per aquesta raó, a les 8 del matí s'han tancat els parcs de Saavedra, de la ciutat i el Camp de Mart.

Ha estat cap a les 7.45h quan el sostre del pavelló del Serrallo s'ha començat a aixecar a causa del vent. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, en rebre l'avís han enviat dues dotacions per revisar i reforçar o retirar les xapes metàl·liques que poguessin estar soltes o es moguessin, amb supervisió del tècnic municipal i evitar possibles danys als vianants propers, tal com ha informat el Diari Més.

D'altra banda un incendi s'ha declarat al Port de Tarragona a causa del vent que hauria incendiat unes piles de biomassa situades en els molls d'Aragó i Navarra preparats per ser carregats a vaixell. En aquests moments tres dotacions de bombers del Port de Tarragona i dues dels Bombers de la Generalitat estan remullant l'estella de fusta. S'ha activat el PAU en nivell 1. La circulació viària està prohibida a la zona. El personal d'algunes oficines i naus adjacents ha estat desallotjat preventivament degut a la gran fumarada blanca. Cap instal·lació ha quedat afectada. També s'ha pogut veure un focus de fum negre per l'incendi d'un vehicle que no hauria estat retirat a temps i ja extingit.

Segons ha explicat el president del Port, Josep Maria Cruset, hi ha operatiu el Comitè d'Emergències al Centre de Control i Vigilància de la Policia Portuària. Simultàniament, s'ha establert un Centre de Control Avançat al moll d'Aragó amb Navarra del Port de Tarragona.