CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de setembre del 2020

Les escoles de la Part Baixa enceten dilluns un curs escolar marcat per l'emergència sanitària


El proper dilluns 14 comença un curs escolar especialment marcat per la presència del coronavirus al que hauran de fer front els centres, en el cas de la Part Baixa, el Col·legi El Carme al Barri del Port i el CEIP Serrallo a Torres Jordi.

Per fer front a la situació, des de l’Ajuntament de Tarragona s’han preparat un seguit d’accions per contribuir a la seguretat i al bon funcionament de les classes consistent en el reforç del servei de neteja a les escoles, la desinfecció dels accessos als centres educatius, un increment de la presència de dispositius policials per agilitzar les entrades esglaonades, així com la posada en disposició d’equipaments municipals a les escoles i instituts. Aquest curs, a més, els alumnes més vulnerables també podran fer ús dels equipaments informàtics que es van adquirir durant el confinament per fer front a la bretxa digital, en cas d’haver de seguir les classes de manera telemàtica.

El curs començarà dilluns amb la previsió de 115.718 alumnes en els ensenyaments d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat i FP als centres del Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Per primera vegada hi ha una davallada respecte el curs anterior, amb 1.076 alumnes menys. Per fer front a les circumstàncies derivades de la pandèmia, Educació ha fet 567 noves contractacions, 423 de personal docent. 

La davallada més important es dona a l’educació primària, amb 1.084 infants menys, i a educació infantil amb 380. Per contra, hi ha increments de 130 alumnes a l’ESO, de 202 a la formació professional i de 48 al batxillerat. La matrícula d’educació especial es manté estable.

Els pares i mares més reticents a la tornada

Un grup de mares i pares de diferents escoles de Tarragona han decidit reivindicar una tornada a l'escola segura i per aquest motiu han programat una concentració el cap de setmana del 19 i 20 de setembre per tal que se'ls escolti.

'10 a fora, 10 a l'aula' posa èmfasi en el fet que la Generalitat ha establert un mínim de 10 persones pel que fa a les reunions de caràcter socials i es mostren sorpresos que aquesta xifra no es tradueixi en el nombre d'alumnes que han d'estar en una aula durant l'horari escolar.

Entre altres, també demanenque durant la pandèmia s'apliqui la jornada continuada (De les 9 a les 14 hores classe i de les 14 a les 16.30 hores es faci horari de menjador) per tal «d'evitar dobles desplaçaments que en molts casos són assumits pels avis i àvies».