CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de setembre del 2020

Limitació de velocitat de 30km/h a Tarragona a partir de dilluns 14 de setembre

El proper dilluns 14 de setembre entrarà en vigor a Tarragona la limitació de la velocitat de circulació a la ciutat, que quedarà limitada a 30 km/h, amb l'excepció d'algunes vies principals. La mesura arriba en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i pretén millorar la seguretat i afavorir la convivència amb altres modes de transport com la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal, així com fomentar desplaçaments més sostenibles i saludables.

En aquest sentit, a partir de mediats d'octubre tres empreses de lloguer de patinets elèctrics podran començar a operar a la ciutat de Tarragona. El canvi de la velocitat màxima permesa en les vies urbanes de la ciutat s'emmarca en l'actualització de la Ordenança de Convivència i Ús dels Espais Públics. 

La conversió de Tarragona en 'Ciutat 30' ha tingut com a referent la ciutat de Pontevedra, on des de 2011 no hi ha hagut cap atropellament mortal. La gran majoria de vies urbanes quedaran limitades a 30 km/h, encara que hi haurà carrers on aquest topall es reduirà als 10 o 20 km/h. L'avinguda dels Països Catalans o el tram central de l'avinguda Roma mantindran els 50 km/h, i la Via Augusta continuarà amb una limitació a 40 km/h. En els pròxims dies s'acabarà de col·locar la senyalització, amb vuit grans panells en les principals entrades a Tarragona i senyals de trànsit en les diferents vies.

A grans trets, la nova regulació vol incrementar la seguretat, potenciar els desplaçaments a peu i la comoditat dels vianants, i incrementar l'ús de la bicicleta i el patinet, que hauran de circular pels carrils habilitats o per la calçada. 

L'ordenança estableix que, per regla general, les voreres són per als vianants, i per tant queden alliberades de bicicletes i patins elèctrics conduïts per persones de 16 anys d'ara endavant. Aquests hauran de conduir per carril bici, calçada en carrers de 30 km/h, àrees de prioritat invertida i àrees per als vianants. En aquest últim cas poden superar els 6 km/h ni poden aproximar-se a un metre i mig d'altres vianants ni de la façana. En el carril bici i la calçada s'estableix per a aquests vehicles una velocitat màxima de 25 km/h.