CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de setembre del 2020

Les perruqueries del Barri del Port a la corda fluixa en plena crisi sanitària


El sector de la perruqueria i l'estètica, un dels més afectats per l'emergència sanitària, es troba a la deriva treballant amb clientela inestable, futur incert i pujada de l'IVA enmig de la crisi per al covid19, tal com assenyalen diversos establiments del Barri del Port qui després de mesos tancats van obrir sense un protocol específic.

És el cas de Buena Onda Perruquers des d'on indiquen que han hagut d'assumir despeses extra per adaptar l'establiment i garantir la seguretat del propi personal i els clients considerant que el govern hauria d'ajudar en aquest sentit o fer-se càrrec.

El sector està patint una davallada de clients a causa de la situació, per una banda per por i inseguretat, per altra per la falta del mateix volum de festes i celebracions, i també per aquells que des de la quarantena ja han après i optat per arreglar-se ells mateixos el cabell a casa. 

Des de la Perruqueria Stella assenyalen que es tracta d'una situació molt difícil i que costa seguir endavant per fer front a la por dels clients al contagi, igual que indiquen des d'Elektra Estilistes que lamenten viure una "continuada muntanya rusa". Qui no ho estarien patint o notant d'igual mode seria des de la vessant de perruqueries canines com El Saló d'En Milu qui únicament ha notat davallada en venda de productes per un increment de les compres online incrementat també durant la quarantena.

Pel que fa a mesures, tot i que ja ha deixat de ser obligatori, la majoria de perruqueries del barri actualment segueixen mantenint el protocol de no permetre serveis sense cita prèvia per tal d'evitar espera i diverses persones al mateix espai i tenir marge de neteja i desinfecció dels estris.

Una altra de les complicacions del sector és la pujada prolongada de l'IVA, que va ser augmentada en 2012 pel Govern i va anar incrementant-se per a pal·liar els efectes de l'anterior crisi. El PSOE va presentar una PNL, aprovada per la majoria de partits, per a tornar a l'IVA reduït, i encara no ha estat aplicada. Després d'esperar vuit anys al fet que se'ls retornés la reducció que li correspon al sector, exigeixen tornar al 10%.

Perruqueries i centres d'estètica s'han agrupat nivell estatal en el grup independent 'Creure en nosaltres' per a reivindicar aquesta demanda i proposen tancar el dia 20 d'octubre, a manera de protesta.