CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de juliol del 2023

Nit d'aldarulls per joves incívics al Barri del Port que porten de cap al veïnat fa temps


Aquest divendres nit ha estat una de tantes que el veïnat del Barri del Port, especialment de la zona entre carrer Misericòrdia fins a l'estació, ve patint per l'incivisme nocturn dels joves que surten per la Part Baixa.

Un dels veïns afectats assenyala que a tocar de l'hora de tancament hi hauria hagut una baralla en un dels locals que ha precisat de la presència d'efectius policials, alertats pel mateix local, que l'han desallotjat, provocant un gran allau de joves al carrer i les molèsties que comporta per al descans veïnal.

No obstant, no seria un fet puntual, ja que els veïns fa temps que es queixen i lamenten les molèsties dels joves a l'exterior dels locals, tant quan surten a fumar com quan marxen i tornen a casa, provocant tota mena de problemes, xivarri i incivisme.

Gran allau de joves en detriment del descans veïnal. Foto: cedida

Es reclama major presència i control policial

Des dels locals assenyalen tenir els seus protocols de seguretat i fomentar tant com poden un civisme i descans veïnal amb els controladors d'accés. De fet, alguns d'ells tenen cartells a la porta promoguts per l'AVV del Port fent una crida al respecte i tenen el segell Q de Qualitat atorgat per l'Ajuntament i on es promou un oci saludable amb la Plataforma Nits Q, amb grups de joves que fomenten hàbits saludables.

No obstant, els propietaris assenyalen que tampoc poden fer molt més amb l'actitud i el comportament que puguin tenir alguns dels joves més enllà de la porta i als voltants. D'altra banda assenyalen patir també represalies per part de veïns concrets a causa de la situació. Amb tot plegat, igual que l'entitat veïnal, consideren que cal major presència policial a la zona per evitar aquesta problemàtica, i que s'hi actui, pues asseguren que tot i que s'hi van personar quatre dotacions, no es va fer dispersar la gran quantitat de joves concentrats, que ocasionava molèstia.

Jove amb un pal de grans dimensions. Foto: cedida

Un problema d'educació 

En aquest sentit l'AVV del Port reconeix que és un problema persistent i amb el que s'està treballant. Les queixes van més enllà del xivarri i és un problema d'educació i civisme. Des de baralles fins a bretolades com les que es poden veure a un vídeo recent amb un jove arrencant el pal guia d'un arbre i emportar-se'l. Els veïns lamenten també orins, defecacions, vomitades o sexe a carrers i portals, trencament de vidres i retrovisors etc. i darrerament també l'esclat de petards més enllà de Sant Joan, a qualsevol hora de la nit.

Actualment les obres al carrer Orosi també estan sent una fita per als joves que freqüenten la zona de l'estació o que hi van de camí per les tanques que donen un pas alternatiu, ja que els veïns asseguren que per travessar recte aixequen les tanques amb el perill que comporta. L'acumulació actual de voluminosos junt als contenidors del barri també comporta un greuge i escampall pels carrers en el seu pas.

Vehicle de la Guàrdia Urbana a l'exterior
d'un dels establiments 24h. Foto: cedida

Venda nocturna d'alcohol 

Una altra de les queixes del veïnat té a veure amb la venda d'alcohol a establiments del barri oberts les 24 hores, com un greuge en l'actitud dels joves durant tota la nit i el consum al carrer i botellots.

Amb tot plegat el veïnat reclama un control d'aquests establiments, major presència policial, dispositius de seguretat i sancions per les actituds d'alguns joves que suposen una afectació continuada al seu descans cada cap de setmana. Des de l'actual govern i en època electoral es parlava d'instaurar la figura del sereno i un increment d'agents al cos de seguretat, amb què s'espera obtenir resultats.