CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de maig del 2023

El conseller Fortuny i els veïns del Barri del Port aborden el problema d'inundacions en una trobada de l'AVV del Port

Un instant de la trobada. Foto: Miquel Llaberia


El conseller de neteja i president d'EMATSA, Jordi Fortuny, va visitar aquest dimecres el Barri del Port en una trobada veïnal organitzada amb l'AVV del Port al magatzem social del carrer Sant Miquel,19 on al llarg de dues hores i amb l'assistència d'una quinzena de persones va desgranar els plans del consistori contra la històrica problemàtica de les inundacions i davant l'arribada de pluges i l'activació del pla d'alerta per aiguats.

El conseller va exposar mitjançant un mapa un pla de reforma per contenir aquestes inundacions assenyalant l'existència d'un pressupost previst fins al 2026 per crear una conca que ha de donar sortida a 10.000 litres d'aigua per segon en episodis de grans ruixats. Per tal de fer-ho entendre als veïns, Fortuny va assegurar que aquest nou sistema ha de ser capaç de donar resposta a un aiguat del doble d'intensitat que el que va patir tota la ciutat el dia de Santa Tecla del passat any.

No obstant, l'Ajuntament i Ematsa deixen en l'horitzó la creació de grans tancs anti-DSU, en admetre que s'escapen de l'actual situació econòmica del consistori ja que el total del pressupost puja a set milions d'euros. En aquest sentit, l'ACA subvencionarà una de les actuacions amb un cost d'un milió d'euros i la resta s'assumirà amb un fons PERTE i recursos propis del consistori i l'Empresa Municipal d'Aigues.

A la trobada van estar presents també membres de la Plataforma d'Afectats per les Inundacions dels Barris Marítims que s'han presentat oficialment aquest dijous tarda a la cantonada entre Smith i Castaños, un dels punts crítics de les inundacions, com un pas endavant per demanar solucions reals a les administracions davant d'aquest problema històric que pateix el barri. Hi han format part una quinzena de veïns i el conseller també s'hi ha apropat.

Fortuny també va explicar la línia d'ajuts per valor total de 44.200 euros  que ha tret l'Ajuntament de Tarragona per costejar les mesures correctores a les inundacions que puguin adoptar els veïns.

I es que novament Tarragona es troba aquest dijous en alerta taronja per pluges, un fet que cada cop que passa provocant el neguit dels veïns, així com un allau d'afectacions i despeses.

D'altra banda, durant la trobada el barri va patir un nou episodi de crema de contenidors, repetit darrerament de manera freqüent. De fet, la reunió va servir també al conseller i veïns per abordar qüestions relacionades amb la brossa i la neteja i la renovació del contracte de l'empresa gestora.