CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de març del 2013

La Colla de la Cucafera no demanarà finalment participar a la Baixada de l'Àliga 2013 però sí a la Baixadeta Petita

(En castellano -aquí-)

L'Ajuntament de Tarragona ha obert el període d'incripció d'activitats i propostes per part de les entitats de cara a les properes festes de Sant Magí i Santa Tecla. Després de la polèmica de l'any passat, i segons ha pogut saber aquest blog, la Colla de la Cucafera del Barri del Port no demanarà finalment participar enguany a la Baixada de l'Àliga de Santa Tecla 2013.

En la passada edició la Colla va reivindicar el dret de formar part de la Baixada de l'Àliga com la resta de Colles principals del Seguici. Donada la negativa del consistori l'entitat va participar amb una gran panerola com a protesta i amb l'esperança de poder participar l'any següent. 

Finalment, desprès de viure d'aprop la festa amb la panerola i la dificultat de baixar pels carrers de l'itinerari amb el gran allau de gent i participació, la Colla entén la imposibilitat de que la Cucafera hi formi part, donades les seves grans dimensions. No per baixar les escales, que ja ho fan el mateix dia de Santa Tecla, sinó per la dificultat d'obrir pas entre tanta gent i fer passar un element de considerable grandària, i el que hi pot suposar.

Per contra, la Colla sí farà petició per poder participar a la Baixadeta Petita amb la versió infantil de la Cucafera, sortint des d'un lateral dels peus de l'escala de la Catedral i fent l'itinerari de l'acte fins la Plaça de la Font junt a la resta d'elements participants.