CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 de març del 2013

Pas 'Nuestra señora de la Amargura con San Juan Evangelista' de Tarragona (Història)


El pas 'Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista' representa el moment en què Sant Joan li diu a la Verge: "Aquí va el teu fill", dins els passatges de la Passió de Crist. 

El misteri pertany a la Confraria del Cristo del Buen Amor, amb seu a l'Església Sant Nicolau de Bari, al carrer Pau del Protectorat,36 del Barri del Port, i forma part de la Processó del Sant Enterrament dins la Setmana Santa de Tarragona.

El dia 8 d'abril del 2006, l'Arquebisbe de Tarragona i primat, Jaume Pujol, va beneir al Santuari del Llorito aquest nou pas de la Confraria del Cristo del Buen Amor, dues talles de mida natural, obra de l'escultor imaginer sevillà, Jesús Méndez Lastrucci, esculpides en fusta de cedre i policromades. 

El rostre i la forma del pas recorden el de les verges de les processons d'Andalusia. I es que la confraria és coneguda com ''Els Andalusos'' per la tradició i procedència dels seus integrants.

Les faldilles del pas són de vellut grana. Les imatges han estat vestides en el taller especialitzat de roba religiosa de la família Garcia Poo de Sevilla. 

La corona de la Verge, l'orla de San Joan, els gerros i els canelobres de cua tallats en l'Orfebreria Andalusa de Sevilla. El pas és dut per 18 portants a les espatlles. 

Participa en la Processó del Sant Enterrament, dins la Setmana Santa de Tarragona, rere el 'Cristo del Buen Amor' de la mateixa Confraria.

Els dos misteris es troben per al seu culte i adoració dels fidels a la mateixa seu de la confraria, a l'Església de Sant Nicolau de Bari, al C./ Pau del Protectorat 36 del Barri del Port de Tarragona.