CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 d’abril del 2013

La Cucafera tindrà la seva pròpia "Baixada" durant les festes de Santa Tecla 2013

(En castellano -aquí-)

Cucafera a les festes del Barri del Port. Foto: A.A.V.V Sant Pere i Sant Pau

Tot i que enguany la Cucafera tampoc estarà present a la Baixada de l'Àliga, la Colla ha preparat com a novetat un nou acte per les festes de Santa Tecla 2013 que la faran protagonista.

Fa uns dies aquest blog publicava que la Colla de la Cucafera ha decidit no demanar a l'Ajuntament de Tarragona participar a la multitudinària Baixada de l'Àliga de les properes festes de Santa Tecla (veure)

Cucafera durant festes Santa Tecla. Foto: tarragonablog.com

L'any anterior l'agrupació del Barri del Port va reivindicar i mostrar la seva il.lusió per poder participar com la resta d'elements principals del Seguici. La negativa del consistori degut a les grans dimensions de l'element va fer que la Colla participés en l'acte amb una gran panerola com a protesta. Després de viure en persona la dificultat de desfilar pels carrers de l'itinerari amb el gran allau de gent, la Cucafera entén que per la seva grandària no pot formar-hi part.

Davant la polèmica, la regidoria de festes va suggerir que la Colla organitzés el seu propi acte. Una proposta que enguany es farà efectiva el 20 de setembre en que la Cucafera baixarà des de la Catedral fins la Plaça dels Carros del Barri del Port, a mode de cercavila, i oferirà en arribar un vermut popular al matí o a la tarda.