CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 d’abril del 2013

La Part Baixa a favor de zones verdes i taronges d'aparcament al barri?

(En castellano -aquí-)

Caldrà pagar 0'40€ cada dia per aparcar al carrer


Segons informa el DiariMés, la Part Baixa de la ciutat està a favor i reclama la immediata implantació de zones verdes d'aparcament públic i també taronges en alguns dels carrers del barri. 

D'aquesta manera, aquesta part de la ciutat estaria lluny de la disconformitat per aquest tipus de regulació que anteriorment han mostrat altres zones de Tarragona com el Barri dels Músics i Avinguda Catalunya (i voltants). En el Barri del Port estava previst que s'implantés al Carrer Smith (veure). La mesura va causar forta polèmica durant la seva implantació al considerar-se com a 'recaptatòria' per part de l'Ajuntament. Tant és així que la seva extensió es va paralitzar i postposar (veure). 

Ara és l'Associació de Veïns del Barri qui demana a la regidora de mobilitat, Begoña Floria, que "es pintin de verd o taronja les places d'aparcament que tenim al barri i a poder ser abans de l'estiu". El president de l'A.V.V , José Ruiz, justifica la demanda degut a que "durant l'any i sobretot els mesos d'estiu, molts ciutadans venen a comprar o menjar en alguns dels establiments i en no trobar lloc on estacionar el vehicle acaben marxant". Per aquest motiu Ruiz considera necessari que es regulin carrers com l'Apodaca, el Reial, Smith, del Mar i Lleó. Per tal d'acabar de conèixer l'opinió de tots els comerciants s'estan realitzant enquestes entre els botiguers. Es desconeix si també s'ha efectuat entre els veïns per valorar la majoria de conformitat.

(Actualització 14h: L'A.V.V convocarà properament una reunió amb la Sra. Floria i el veïnat per conèixer la seva opinió).

Cal recordar que les places d'aparcament de zona verda costen des d'inici d'any un preu de 0'40€ al dia per als residents. Aquests han d'adquirir prèviament una targeta acreditativa per 15€. Això suposa que a la setmana el veí que aparqui el seu vehicle al carrer pagui un mínim de 2'80€ setmanals (11'20€ mensuals, 134'40€ anuals). El preu de la plaça verda per a no residents serà d'1€. Pel que fa a zones taronja el preu és de 2'30€ diaris.

Font: DiariMés
______________________________

Relacionats:

*Enquesta a Facebook: 'Estàs a favor o en contra de la implantació de zones de pagament per aparcar al barri?'

*Article d'opinió: 'Què dius? Que la Part Baixa vol zones verdes i taronges?' (Toni Vera)