CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 d’octubre del 2013

La restauració de l'edifici dels Porxos a la Plaça dels Carros desocupa la planta baixa porticada al carrer

(En castellano -aquí-)

Edifici dels Porxos. Foto: Blog Barri del Port

Un any després des que es van iniciar les obres de restauració de l'Edifici 'Casa Melchor Lloveras', conegut com "Els Porxos", de la Plaça dels Carros (veure) queda lliure de pas la planta baixa porticada oberta al carrer, fins ara ocupada amb material, tanques i maquinaria de les obres.

L'edifici havia estat durant molts anys en molt mal estat, amb una façana totalment degradada i amb gran acumulació de cascots i excrements de coloms. 

Edifici dels Porxos.
Foto: Blog Barri del Port
Es tracta d'un edifici residencial d'estil romantic inscrit com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) en l'Inventari del Patrimoni Cultural català. Data de l'any 1861 (s.XIX) en que l'arquitecte Francesc Llauradó el va construïr per l'intenció de donar lloc a una plaça porticada que finalment no es va dur a terme. 

Les obres s'emarquen en el Pla General d’Ordenació Urbana de Tarragona (POUM), el qual contempla, en el marc del Patrimoni, l’aprovació del catàleg definitiu de béns immobles culturals i el de masos i altres construccions ubicades en sòl no urbanitzable, que sumen un total de 843 edificis i monuments a protegir, entre ells aquest de la Plaça dels Carros, degut a la vàlua històrica que cal preservar. 

L'Edifici consta de planta baixa, entresòl i tres pisos, amb jerarquia de plantes. La part dels porxos que queda novament visible i transitable està feta amb carreus mentre que la resta del parament és de totxo recobert d'estuc, ara en restauració i cobert de malla protectora. Els porxos tenen voltes d'aresta i els arcs reposen en mènsules esculpides.