CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 d’octubre del 2013

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, dona a conèixer la importància i tasca del port tarragoní als veïns del barri (Setmana Cultural 2013)

(En castellano -aquí-)

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president de l'A.V.V del Barri, José Ruiz,
aquesta tarda al col·loqui de la Setmana Cultural 2013. Foto: Blog Barri del Port

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha visitat aquesta tarda l'Associació de Veïns del Port, per oferir un col·loqui amb el qual s'ha iniciat la Programació de la Setmana Cultural 2013.

Una xerrada informativa al veïnat amb la qual s'ha donat a conèixer la importància del port tarragoní, situat i considerat al 2012 com el 4t més important d'Espanya (Algesires, València, Barcelona, Tarragona, Cartagena i Bilbao). Un port amb una gran activitat en el sector petroquímic que ocupa el 60%, seguit del carbó amb un 15'22%, l'agroalimentari amb un 12'11% i la càrrega general amb un 12'58%, a dades de 2010 i amb previsions d'equilibrar-ho de cara al 2015.

Segons Andreu, els objectius de creixement tenen gran importància amb la projecció internacional, la sostenibilitat i la diversificació. També les infraestructures pròpies com són els accessos, els nous molls i calats amb els quals Tarragona està preparada cada cop més per rebre vaixells de grans dimensions; i les infraestructures externes com serien l'A27 que va avançant a poc a poc per qüestions econòmiques i la importància de la connexió d'ample europeu amb el tercer fil per poder no tan sols rebre i enviar contenidors cap al centre d'Espanya sinó cap a Europa mitjançant el tren, ja que resulta més rentable i sostenible que els camions.

Un altre factor important que Andreu ha destacat és l'aposta pels creuers considerant que Tarragona té la seva pròpia oferta i turisme gràcies al llegat romà, la ruta del Cister, el modernisme de Reus, Port Aventura, BCN World properament, cellers, etc. i fins i tot es pot arribar fàcilment de Tarragona a Barcelona.

Piscolabis en acabar l'acte. Foto: Blog Barri del Port
D'altra banda, s'ha parlat sobre la implicació del Port per treballar i millorar cada copa més per la sostenibilitat i el medi ambient, lluitant contra la contaminació marina, l'eficiència energètica, la millora de la qualitat de l'aigua i de l'aire i una millora en la gestió de residus. Cal destacar que el Port de Tarragona va rebre l'any passat el Certificat Aenor per una bona Gestió Mediambiental.

També se treballa i ha millorat notablement des del 2009 els problemes i queixes deguts a episodis de males olors, la Seguretat i la prevenció d'actes antisocials amb un projecte de professionalització del Cos de la Policia Portuària per assolir competències de seguretat i protecció com a policia especial. Es du a terme treball conjunt amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana i les càmeres de seguretat del Pas Soterrat han millorat i reduït els actes vandàlics tot i que encara sigui i resulti un problema.

Finalment s'ha fet un balanç positiu de les visites per activitats socials i culturals al Moll de Costa, l'Arxiu i el Museu del Port amb un total de gairebé 10.000 visitants l'any passat. 

Tot i així els veïns han demanat més activitats i propostes a la zona i Moll del Port, ja que consideren que el barri del Serrallo en aquest sentit treu més partit i beneficis. L'acte ha acabat amb un piscolabis.